Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vinul nu va fi considerat băutură alcoolică în Republica Moldova

Publicat 14:40 | 05 aug. 2012 // Accente Info, Economie, Radar, Republica Moldova, Social // 1.351 vizualizări

Vinul de casă nu va fi taxat

pixdaus.com

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) respinge, într-un comunicat de presă, informaţia potrivit căreia s-ar elabora un proiect de lege în baza căruia să fie taxaţi gospodarii care produc mai mult de o tonă de vin.

“Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare nu examinează şi nu elaborează niciun proiect de lege prin care s-ar prevedea o taxare a producătorilor mici de vin. Ba, mai mult, această prerogativă nici nu este de competenţa ministerului”, se arată în comunicat.

MAIA anunţă că, dimpotrivă, a elaborat un proiect de lege, deja aprobat de Cabinetul de Miniştri şi remis Parlamentului, conform căruia “vinul nu va mai fi considerat băutură alcoolică, ci produs agro-alimentar şi, respectiv, nu va mai putea fi tratat ca băutură alcoolică”.

De asemenea, urmare a unei iniţiative a Guvernului, vinul nu mai este accizat la ora actuală.

“Declaraţia făcută săptămâna trecută de către un angajat al MAIA cu privire la necesitatea impozitării vinului de casă a fost un punct de vedere personal, inspirat din practica unor state europene.
Acest punct de vedere a fost expus în cadrul discuţiilor privind combaterea alcoolismului purtate la şedinţa Consiliului Naţional Coordonator pentru implementarea Programului Naţional privind controlul alcoolului pe anii 2012-2020.
Reiterăm că MAIA nu examinează o asemenea posibilitate, cu atât mai mult că nici nu ţine de competenţa instituţiei!”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!