Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ziarist american suspendat pentru plagiat

Publicat 17:38 | 12 aug. 2012 // Mapamond // 1.039 vizualizări

Ziaristul Fareed Zakaria, care lucra pentru “Time” şi CNN, a fost suspendat de revistă şi de postul de televiziune după ce a recunoscut că a plagiat din “New Yorker” un articol despre controlul armelor, informează agenţiile internaţionale de presă.
Ziaristul a admis că a copiat din săptămânalul newyorkez în ultima sa cronică publicată în “Time” şi într-o variantă scurtată şi pe site-ul CNN.

“Media au dezvăluit că paragrafe din cronica mea din “Time” de săptămâna aceasta prezentau similitudini cu paragrafe din eseul semnat de Jill Lepore apărut în ediţia din 23 aprilie a “New Yorker”. Am comis o greşeală îngrozitoare”, a mărturisit Zakaria, într-un comunicat.

“Este o eroare gravă care îmi aparţine în întregime. Îmi cer scuze fără rezerve faţă de autor, faţă de redactorii-şefi de la “Time” şi faţă de cititorii mei”, a adăugat ziaristul.

Un purtător de cuvânt de la “Time” a precizat că scuzele lui Fareed Zakaria au fost acceptate, dar cronica i-a fost suspendată “pentru o lună, timp în care cazul va fi reexaminat”.

CNN, care face parte la fel ca “Time” din grupul “Time Warner”, a luat o decizie similară.

Acum mai puţin de două săptămâni, “New Yorker” s-a confruntat, la rândul său, cu un jenant caz de plagiat, după ce reporterul Jonah Lehrer a recunoscut că a inventat citate din Bob Dylan pe care le-a folosit într-o carte.

Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!