Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Beţişoarele de urechi sunt bune pentru… machiaj

Publicat 13:49 | 01 sept. 2012 // Elldorscop, Sănătate, Stil // 1.479 vizualizări

Medicii spun că n-ar trebui să folosim beţişoare cu vată pentru curăţirea urechilor.
Urechile au capacitatea de a se autocurăţi.
Ceara de la nivelul urechii este secretată cu un scop – previne pătrunderea bacteriilor la nivelul canalului auditiv, explică Sfatulmedicului.ro.

“Specialiştii în otorinolaringologie ne spun că cea mai bună metodă de a ne păstra urechile curate şi fără ceară constă în igienizarea părţii externe a acestora şi evitarea celei interne.
Ceara este de obicei eliminată din ureche prin autocurăţire, „fără ajutor” din exterior, nefiind nevoie de un instrument pentru a face acest lucru.
Beţişoarele cu vată sau orice alt obiect pentru curăţire pot împinge ceara mai mult în canalul auditiv, producând obstrucţia acestuia.
Fiecare dintre noi secretă cantitaţi variabile de ceară la nivelul canalului auditiv. Câteodată există o secreţie în exces, ceara blocând canalul auditiv, făcând astfel dificil auzul. Dacă acest lucru se produce, un medic poate îndepărta ceara în exces utilizând un jet de apă caldă sau instrumentar de specialitate”, explică site-ul citat.

În schimb, beţişoarele de urechi îţi pot fi de mare ajutor atunci când te machiezi. Dacă n-ai descoperit până acum modul în care le poţi folosi, iată câteva trucuri sugerate de Unica.ro:

1. Aplicând fardul de pleoape cu un beţişor de urechi, obţii uşor culoarea dorită de fiecare dată şi poţi retuşa exact cât e nevoie. În plus, nu eşti nevoită să-l speli, aşa cum procedezi cu aplicatorul – îl foloseşti şi-l arunci.

2. Dacă ţi-a alunecat pensula şi ai rămas cu rimel pe pleoapă, umezeşte capătul unui beţigaş de urechi în demachiant şi şterge delicat greşeala. La fel procedezi cu greşelile de pe urma creionului dermatograf.

3. Ai rămas cu urme de fard de pleoape sub ochi? Înmoaie un beţigaş în apă şi trece-l uşor pe piele. Firele mici de fard se vor lipi de el.

4. Beţişoarele de urechi sunt de mare ajutor şi dacă vrei să scapi de fardul adunat în pliul pleoapei.

5. Te ajută şi la obţinerea genelor lungi şi dese: între două straturi de mascara aplică pe gene puţină pudră cu ajutorul unui beţigaş de urechi.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!