Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Dafinul – planta învingătorilor

Publicat 20:17 | 24 sept. 2012 // Accente Info, Elldorscop, Sănătate // 1.922 vizualizări

Adăugaţi regulat frunze de dafin în mâncare sau sfărâmaţi o frunză şi mestecaţi-o, o dată pe zi, câteva minute.

Vă va ajuta să vă întăriţi şi să vă protejaţi organismul împotriva infecţiilor, să diminuaţi nervozitatea şi să preveniţi durerile de inimă, în caz de angină pectorală.

Cel mai bine e să cumpăraţi o plantă de dafin în ghiveci şi să mestecaţi frunzele proaspete. Concomitent, veţi proteja casa de molii, muşte şi gândaci.

Citiţi aici despre tratamentele interne şi externe cu foi de dafin.

Când auzim cuvântul laur, îl asociem imediat cu coroanele care li se puneau pe frunte, în Roma şi Grecia antică, personalităţilor de excepţie: câştigătorii de olimpiade, vitejii din războaie, filozofi şi poeţi.

În istorie au rămas şi cazuri comice.

Se spune că împăratul Romei, Tiberius, ferm convins (ca tot poporul, de altfel) că frunzele de dafin protejează oamenii de fulgere, de câte ori se abătea vreo furtună deasupra Romei, îşi punea pe cap o cunună de lauri şi se băga cu nobleţe sub pat.

Mai puţin superstiţioşi, întemeietorii medicinei au pus dafinul la locul lui printre medicamente.

Hipocrate descrie frunzele şi seminţele plantei ca un remediu ce trebuie folosit pentru profilaxia epidemiilor de holeră şi de malarie, în tratarea dizenteriei şi a litiazei renale, pentru diminuarea durerilor în timpul naşterii.

Avicena considera dafinul unul din cele mai eficiente leacuri în cazuri de dureri în articulaţii, apnee, dar şi încordare nervoasă. Scoarţa şi seminţele le folosea în tratarea colecistitei şi a nisipului în vezica urinară.

Galenus ştia că toate părţile plantei au efecte antiseptice, antimicrobiene şi de calmare. Calităţile lui gastronomice au fost descoperite mai târziu, după apariţia în Franţa, în anul 1652, a unei cărţi scrise de bucătarul personal al Mariei de Medici, care ridica în slăvi condimentul cel aromat.

Elldor.Info, cu referire la  Formula As

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!