Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

„Gazprom” îşi pierde puterea

Publicat 19:27 | 30 sept. 2012 // Mapamond // 1.269 vizualizări

Principala armă politică şi economică a Kremlinului, “Gazprom”, se confruntă cu probleme majore.

Exportul “Gazprom” constituie la ora actuală 12% din volumul total al exporturilor din Federaţia Rusă.

Volumul gazelor exportate sunt în scădere, iar mai multe voci din Rusia acuză compania de inactivitate, scrie cotidianul american „The Washington Post”, citat de Adevarul.ro.

“Gazprom” a înregistrat în 2011 un profit important, de 44 de miliarde de dolari. De la începutul anului 2012, profitul a scăzut cu peste 23%.

Viceministrului rus al Dezvoltării Economice, Andrei Klepaci, crede că deja în 2014 „Gazprom” va fi nevoit să ţină piept concurenților.

Fostul viceministru rus al Energiei Vladimir Milov declara că, dacă în trecut “Gazprom” a fost cel mai bun activ al Rusiei, acum devine o problemă majoră pentru ea.

Deşi se află într-o situaţie critică, “Gazprom” continuă să-şi cheltuie resursele financiare iraţional, scrie publicaţia americană. Drept exemplu este adus noul sediu din Sankt Petersburg, pentru care compania a plătit 1,9 miliarde de dolari.

În opinia criticilor citaţi de „The Washington Post”, “Gazprom“ a devenit inactiv, iar problemele actuale ale companiei vor fi resimţite în viitor, pentru că vor aduce pierderi majore statului rus.

Vocile critice mai spun că politica de export rigidă a companiei va avea urmări grave în relaţiile Federaţiei Ruse cu vecinii săi, precum şi cu alte state din Europa.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!