Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Preafericitul Părinte Daniel aniversează 5 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Publicat 22:45 | 29 sept. 2012 // Mapamond, România, Spiritualitate // 1.434 vizualizări

Duminică, 30 septembrie 2012, Preafericitul Părinte Daniel aniversează cinci ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007).

De la ora 9:00, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală, înconjurat de ierarhii membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

După Sfânta Liturghie, de la orele 11:30, va fi oficiată slujba de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, poporului român şi Preafericirii Sale în cei cinci ani de slujire patriarhală.

În continuare, de la orele 12:30, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc un Popas aniversar în timpul căruia vor fi prezentate mesajele de felicitare ale autorităţilor de Stat centrale şi locale, precum şi cele din partea altor instituţii publice.

De la ora 13:00, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, se va desfăşura un Moment aniversar care va cuprinde prezentarea filmului documentar Continuitate şi înnoire realizat de TRINITAS TV şi lansarea albumului 5 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel al României, apărut la editura BASILICA a Patriarhiei Române, precum şi a volumului 5 ani de slujire în Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, apărut la editura CUVÂNTUL VIETII a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei.

Vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanţi ai autorităţilor de Stat centrale şi locale, personalităţi ale vieţii publice româneşti, membri ai Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureştilor, clerici şi mireni.

Sursa: Biroul de presă al Patriarhiei Române

Foto: Basilica.ro. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a sfinţit, la 29 septembrie 2012, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, icoana din parcul Grădina Maicii Domnului al Reşedinţei Patriarhale, cu prilejul aniversării a 5 ani de slujire patriarhală a Preafericirii Sale.

1 Comentariu

 1. Ionescu Florin spune:

  Stimati jurnalisti,

  Va aducem la cunostinta o mare frauda cu fonduri europene care este pusa la cale de Arhiepiscopia Craiovei. Va rugam sa va implicati si sa fiti prezenti la Craiova, in data de 6 octombrie 2012, la adresa: str. Brestei nr. 24, unde se va inaugura sediul unei institutii publice de stat, sediul Facultatii de Teologie, desi acea cladire de patrimoniu (casa Bengescu, fostul sediu al cadastrului) a fost reabilitata cu fonduri europene pentru a fi ansamblu muzeal si centru de restaurare icoane, pentru a fi integrat in circuit turistic. Atunci, in 6 octombrie a.c. va fi inaugurat sediul Facultatii de Teologie, acordandu-i-se Patriarhului Daniel titlul de Doctor Honoris Causa.

  Va rugam sa initiati o ancheta, cum s-au facut licitatiile, ce firme castiga licitatiile, ce firme se ocupa cu materialele de constructii si cine este responsabil. Sa vedeti cum se schimba destinatia fondurilor europene.

  Asadar, multa lume nu stie cum vor sta lucrurile saptamana viitoare, la Craiova, unde este asteptat Patriarhul Romaniei sa i se decerneze titlul de Doctor Honoris Causa. Patriarhul Romaniei va sfinti o cladire renovata cu fonduri europene (casa Bengescu), prin intermediul firmelor de casa ale Mitropolitului Olteniei. In acea cladire Mitropolitul Olteniei va muta Facultatea de Teologie din Craiova, venirea Patriarhului Romaniei avand rolul de a marca inaugurarea, chipurile, a noului sediu al Facultatii de Teologie.

  Din pacate, in saptamanile viitoare OLAF-ul va avea mult de lucru pentru ca destinatia acelei cladiri nu este sediu de Facultate, ci altceva… Nu cumva o anumita perioada de timp, care se intinde chiar pe cativa ani, nu ai voie sa schimbi destinatia cladirii pentru care ai obtinut finantare din fonduri europene? Cum sa functioneze o Facultate a unei Universitati publice, de stat, intr-o cladire a Arhiepiscopiei Craiovei sau… si mai grav a Societatii Femeilor Ortodoxe? Va reamintim ca respectiva cladire (casa Bengescu) se afla la ora actuala in proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei. Lucrurile incep sa miroase din ce in ce mai urat si se pare ca va izbucni cel mai mare scandal din BOR legat de cheltuirea banilor europeni.

  Asadar, ce va sfinti Patriarhul Romaniei? Mai vine oare la Craiova daca va fi anuntat ce capcana i se intinde?

  UN GRUP DE INTELECTUALI

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!