Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SUA vor intra în război, dacă Japonia va fi atacată de China

Publicat 16:52 | 17 sept. 2012 // Geopolitică, Mapamond // 1.246 vizualizări

Dacă Japonia va fi atacată de chinezi, SUA vor intra în război.
Ministrul japonez de Externe, Koichiro Gemba, a declarat luni, 17 septembrie, că Tratatul de securitate între SUA şi Japonia se extinde şi asupra insulelor Sankaku/Diaoyu, în litigiu cu China, relatează Reuters, citată de Money.ro.

“În cazul unui atac chinez asupra Sankaku/Diaoyu, Statele Unite ale Americii vor califica această acţiune ca pe o ameninţare la propria securitate naţională, în conformitate cu Tratatul de cooperare şi securitate, semnat de SUA şi Japonia la 19 ianuarie 1960”, a declarat ministrul nipon de Externe după întâlnirea avută la 17 septembrie cu ministrul american al Apărării, Leon Panetta, aflat în vizită la Tokyo, într-o încercare de a dezamorsa conflictul dintre Japonia şi China.

Săptămâna trecută, guvernul nipon a “naţionalizat” trei din cele cinci insule Sankaku/Diaoyu, cumpărându-le de la familia Kurihara, ceea ce a provocat o reacţie extrem de negativă din partea Beijingului.
Mai multe companii japoneze care operează în Republica Populară Chineză au început să-şi restrângă activitatea pe fondul manifestaţiilor antinipone însoţite de violenţe.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!