Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ten proaspăt şi curat, cu aromă de castravete

Publicat 16:06 | 07 sept. 2012 // Elldorscop, Radar, Sănătate, Stil // 1.891 vizualizări

Tenul afectat de arşiţa verii poate fi revigorat cu suc de castravete. De rând cu efectele de hidratare şi de închidere a porilor, ne ajută la vitaminizarea şi mineralizarea pielii.

Se procedează foarte simplu: un castravete se curăţă de coajă, se taie rondele şi pe parcursul a 10-20 de minute ne umezim cu ele tenul bine curăţat în prealabil, inclusiv în regiunea ochilor, cu mişcări circulare uşoare, respectând liniile de masaj.
Un mare avantaj este că putem urma această procedură în faţa televizorului, urmărind un film sau emisiunea preferată.
Ne clătim faţa cu apă minerală sau cu apă filtrată, după care aplicăm crema obişnuită.

Este un remediu natural, fără efecte adverse şi, prin urmare, îl putem utiliza şi în fiecare zi, o perioadă mai îndelungată.

Putem aplica rondele subţiri de castravete pe întreaga faţă, lăsându-le astfel pentru vreo 20 de minute, dar riscăm să ne alegem cu mici semne de la conturul feliilor. În plus, unele porţiuni de piele vor rămâne neacoperite.

Feliile de castravete aplicate direct pe pleoape timp de 15-20 de minute au un efect odihnitor pentru ochi şi înlătură semnele vizibile de oboseală, cum ar fi roşeaţa, pungile, umflăturile.

Din castraveţi ne putem prepara un demachiant-tonic, amestecând 6 linguri mari de suc de castravete cu o lingură de suc de lămâie.
Atenţie, se foloseşte după ce ne-am curăţat faţa cu gel special sau cu demachiantul-cremă din comerţ.

Pentru tenul uscat se prepară şi o mască din castravete: se amestecă bine 3 linguriţe de suc de castravete, o linguriţă de ulei de măsline, o linguriţă de miere şi gălbenuşul uni ou. Masca se aplică pe faţă pentru 15 – 20 de minute, după care o înlăturăm cu apă călduţă.

Castraveţii – medicament natural şi aliment magic

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!