Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Anders Fogh Rasmussen rămâne la conducerea NATO încă un an

Publicat 17:51 | 03 oct. 2012 // Mapamond, Radar // 963 vizualizări

Mandatul actualului Secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a fost prelungit cu un an, până la 31 iulie 2014, conform deciziei celor 28 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice. 

Decizia de prelungire a mandatului a fost adoptată miercuri, 3 octombrie, la Consiliul Atlanticului de Nord, reuniunea ambasadorilor statelor membre ale NATO.

„Aliaţii vor continua să îl susţină pe dl Rasmussen în munca sa devotată pentru a duce la bun sfârşit misiunile şi obiectivele NATO”, se spune în comunicatul difuzat de organizaţie.

Astfel, Anders Fogh Rasmussen va rămâne în funcţie până cu câteva luni înainte de sfârşitul operaţiunilor de luptă ale NATO în Afganistan, prevăzut pentru finele lui 2014.

Prelungirea mandatului lui Rasmussen era aşteptată, însă în culise au început deja discuţiile cu privire la succesorul său, notează Agerpres, cu referire la agenţii de ştiri internaţionale.
Presa italiană a scris despre interesul pentru acest post al fostului ministru de externe, Franco Frattini.

Anders Fogh Rasmussen (59 de ani), fost premier danez în anii 2001-2009, fusese numit pentru un mandat unic de patru ani, începând de la 1 august 2009. În mod tradiţional, mandatul secretarului general al NATO este de patru ani, cu posibilitatea de extindere pentru încă un an.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!