Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Brazilia: Primar reales la Rio de Janeiro, gazda JO 2016; Surpriză la Sao Paulo

Publicat 02:13 | 08 oct. 2012 // Mapamond // 944 vizualizări

veja.abril.com.br

Eduardo Paes (foto) ar fi fost reales duminică, 7 octombrie, primar al oraşului Rio de Janeiro şi va ocupa această funcţie în timpul Jocurilor Olimpice din 2016.

La Sao Paulo, favoritul Celso Russomanno, populist de dreapta susţinut de un cult neoprotestant, nu ar fi intrat în turul al doilea, potrivit primelor sondaje, citate de AFP.

Aproximativ 139 de milioane de brazilieni au votat duminică ca să aleagă pentru următorii patru ani primarii şi consilierii din 5.568 de localităţi.

Eduardo Paes

Conform primelor sondaje realizate la ieşirea de la urne de Institutul Ibope şi difuzate de canalul TV Globo după închiderea secţiilor de votare, Paes ar obţine 69% din sufragiile exprimate la Rio, faţă de 26% pentru principalul său adversar, candidatul extremei-stânga, deputatul federal Marcelo Freixo.

La Sao Paulo, capitala economică a Braziliei, pe primul loc s-ar afla social-democratul José Serra (PSDB, opoziţie), fost guvernator de Sao Paulo, cu 30 % din voturi, urmat de candidatul Partidul Muncitorilor (PT, stânga, aflat la putere), Fernando Haddad (29%), fost ministrul al educaţiei în perioada preşedintelui Lula (Luiz Inácio Lula da Silva).

Conservatorul Russomanno ar obţine numai 23% din sufragiile exprimate. Serra şi Haddad ar urma să se înfrunte în cel de-al doilea tur de scrutin la 28 octombrie.

Ultimele sondaje anunţau o luptă foarte strânsă între cei trei candidaţi practic la egalitate, însă cu trei zile înaintea alegerilor candidatul evangheliştilor mai avea încă trei procente avans, după ce s-a situat pe primul loc al tuturor anchetelor de opinie timp de mai multe săptămâni.

Un al doilea tur este prevăzut pentru 28 octombrie în oraşele cu peste 200.000 de locuitori în caz de balotaj, cum ar putea fi cazul în majoritatea localităţilor.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!