Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Emil Constantinescu vrea să creeze un Sfat la Chişinău

Publicat 18:02 | 17 oct. 2012 // Politică, Republica Moldova, România // 957 vizualizări

Spiridon Vangheli, Emil Constantinescu, Mihai Cimpoi. Foto: Primăria Chişinău

Emil Constantinescu, fost preşedinte al României, i-a vorbit președintelui Nicolae Timofti despre intenţia sa de a crea la Chișinău un Sfat al personalităților originare din Republica Moldova, „care să promoveze un manifest în sprijinul aspirațiilor europene” ale Republicii Moldova.

Emil Constantinescu a spus că ideea sa este sprijinită de președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, și de compozitorul Eugen Doga, potrivit Serviciului de presă al Preşedinţiei moldovene.

Emil Constantinescu a sosit la Chişinău la 14 octombrie, participând şi la manifestările prilejuite de Hramul capitalei, iar miercuri, 17 octombrie, s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Fostul preşedinte al României a participat, la Chişinău, la conferinţa internaţională de lansare pentru Republica Moldova a reţelei „Liderii Angajaţi în Noile Democraţii / LEND”. Reţeaua LEND întruneşte foşti lideri naţionali, angajaţi să ofere consultanţă democraţiilor emergente.

Emil Constantinescu s-a născut la 19 noiembrie 1939, la Tighina, unde a locuit până la vârsta de 4 ani, şi a fost președinte al României între anii 1996 și 2000.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!