Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Italia: Fostul premier Silvio Berlusconi, condamnat la închisoare, poate scăpa de puşcărie

Publicat 22:40 | 26 oct. 2012 // Mapamond // 977 vizualizări

livemint.com

Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi a fost condamnat vineri, 26 octombrie, în primă instanţă, la patru ani de închisoare cu executare pentru fraudă fiscală în cazul Mediaset.

Sentinţa de patru ani de închisoare i-a fost însă redusă la un an, dat fiind că fostul premier beneficiază de o amnistie, transmite AFP, citată de Mediafax.

Silvio Berlusconi a obţinut o reducere a pedepsei în virtutea unei legi de amnistiere adoptată în 2006 de fostul Guvern de stânga pentru reducerea numărului deţinuţilor.

Silvio Berlusconi probabil nu va face nicio zi de închisoare, întrucât, conform sistemului judiciar italian, sentinţa trebuie confirmată de instanţele superioare pentru a deveni definitivă şi a fi aplicată.
Conform AFP, avocaţii lui Berlusconi vor contesta în apel decizia Tribunalului de primă instanţă din Milano, iar, ulterior, se poate merge până la Curtea de Casaţie, aplicarea pedepsei fiind suspendată până la confirmarea definitivă a acesteia.

Începând din 1994, Berlusconi a mai fost condamnat de trei ori, la un total de şase ani şi cinci luni de închisoare, însă nu a stat nicio zi la închisoare, întrucât deciziile nu au fost niciodată definitive, notează Mediafax.

Prin sentinţa pronunţată vineri, lui Silvio Berlusconi i-a fost interzis, de asemenea, să exercite un mandat public timp de trei ani, a anunţat tribunalul din Milano (nordul Italiei).
Silvio Berlusconi este acuzat că a mărit artificial preţul drepturilor de difuzare ale unor filme, cumpărate de societăţi fictive care îi aparţin, pentru a le revinde imperiului său audiovizual Mediaset, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!