Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Mihai Bălan, prezentat ofiţerilor SIS de Nicolae Timofti şi Marian Lupu

Publicat 23:52 | 26 oct. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.041 vizualizări

Foto: Preşedinţia

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, l-au prezentat vineri, 26 octombrie, pe noul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Mihai Bălan, Colegiului şi efectivului de ofiţeri.

„Noi trebuie să convingem societatea că nu suntem o prelungire a sistemului de securitate vechi”, a declarat, cu prilejul evenimentului, preşedintele Nicolae Timofti.
Şeful statului a vorbit despre necesitatea modernizării SIS în corespundere cu rigorile unei societăți democratice, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Marian Lupu, la rândul său, a subliniat imperativul “garantării unei viziuni obiective, nepărtinitoare şi profesioniste asupra evenimentelor de competenţă, specificînd că revenirea în albia de stabilitate instituţională va avea un rol pozitiv în realizarea sarcinilor şi priorităţilor, astfel ca SIS să dea dovadă şi în continuare de maximă eficienţă”, relatează Serviciul de presă al SIS.

Mihai Bălan a asigurat că “va depune toate eforturile pentru ca SIS să-şi realizeze cu succes misiunea şi, totodată, să fie în avangarda reformelor în procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul de presă al SIS.

Mihai Bălan şi Nicolae Timofti

Mihai Bălan a fost aprobat de Parlament în funcţia de director al SIS la 25 octombrie, cu voturile deputaţilor din alianţa de guvernare.
Detalii despre Mihai Bălan: Ambasadorul Mihai Bălan, propus la şefia SIS de Nicolae Timofti

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!