Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Misterul ochiului albastru gigantic a fost elucidat

Publicat 14:41 | 16 oct. 2012 // Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 1.455 vizualizări

livescience.com

Specialiştii care studiază viaţa marină au identificat cu precizie sursa globului ocular uriaş găsit săptămâna trecută pe o plajă din Florida.

Examinările amănunţite au scos la iveală faptul că ochiul misterios trebuie să fi fost tăiat dintr-un peşte-spadă şi aruncat peste bord de un pescar.

După ce săptămâna trecută cei de la Florida Fish and Wildlife Conservation Commission au anunţat descoperirea unui ochi albastru de mari dimensiuni pe o plajă, experţii au demarat o serie de cercetări pentru a stabili originile obiectului.

În Oceanul Atlantic, peştii-spadă pot atinge şi 500 de kg, iar în această perioadă a anului este normal ca pescarii să îi prindă de-a lungul coastei Floridei.

Deşi oamenii de ştiinţă au identificat provenienţa organului pe baza unor caracteristici tipice acestui animal, ei au explicat că mai este nevoie de o un test genetic care să confirme identificarea.

Florida Fish and Wildlife Conservation Commission a eliberat o serie de poze săptămâna trecută, la doar o zi după descoperirea ochiului pe plaja Pompano şi de atunci au existat mai multe voci care au susţinut că organul i-ar aparţine unui calmar.

Sursa: Descopera.ro, cu referire la “Live Science”

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!