Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Studiu: Aspirina încetineşte degradarea creierului, dar nu combate demenţa

Publicat 21:56 | 08 oct. 2012 // Elldorscop, Sănătate, Ştiinţă // 946 vizualizări

Consumul regulat de aspirină ar duce la limitarea pierderii agilităţii mintale la unele paciente, susţine o echipă de cercetători suedezi.
Dintre 500 de femei cu risc, având vârste cuprinse între 72 şi 90 de ani, cele care au luat aspirină timp de cinci ani au obţinut rezultate mai bune la testele de capacitate mintală, scrie revista “Le Point”, citată de Agerpres.

Aspirina ar putea încetini degradarea cerebrală, cel puţin la femeile în vârstă care prezintă un risc crescut să dezvolte o boală cardiovasculară, potrivit studiului publicat în revista “BMJ Open”.

Doctorul Silke Kern, cercetător care a lucrat la acest studiu spune că “Suedia este una din puţinele ţări care nu tratează sistematic femeile cu risc mare de boli cardiace şi AVC cu aspirină”.

Dacă aspirina poate încetini degradarea capacităţii cognitive la femeile în vârstă, concluziile studiului arată că aceasta nu influenţează viteza cu care femeile dezvoltă o eventuală demenţă.

“Nu ştim care sunt riscurile pe termen lung ale consumului regulat de aspirină. Avantajele prevăzute pot fi contracarate, de exemplu, de ulcere şi sângerări grave”, subliniază doctorul Silke Kern.

Despre diferenţa între capacitatea mentală şi demenţă vorbeşte şi doctorul Simon Ridley, director de cercetări la Centrul de cercetări britanic asupra bolii Alzheimer.
El îi sfătuieşte pe pacienţi să nu treacă la automedicaţie, “în încercarea de a evita demenţa”.

Pastila-minune: Aspirina combate cancerul printr-o “lovitură dublă”

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!