Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Valeriu Lazăr – vizită la Milano, Italia, în calitate de “comisar naţional”

Publicat 16:36 | 08 oct. 2012 // Economie, Republica Moldova // 1.151 vizualizări

Privesc.eu

Viceprim-ministrul, ministrul moldovean al Economiei, Valeriu Lazăr (PDM), va efectua o vizită de lucru la Milano, Italia, în perioada 10-12 octombrie.

În cadrul vizitei, vicepremierul va semna contractul pentru chiria pavilionului Republicii Moldova în cadrul expoziţiei “World Expo 2015”.

Expoziţia se va desfăşura la Milano, în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015, “ministrul Economiei fiind comisar naţional pentru organizarea acestei expoziţii”, precizează Serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Valeriu Lazăr are programate la Milano vizite la o serie de întreprinderi italiene, întrevederi bilaterale cu oficialităţi din Italia şi o întâlnire cu cetăţenii moldoveni stabiliţi în Italia.

Viceprim-ministrul va fi însoţit de un grup reprezentativ de oameni de afaceri, care vor participa la un forum al oamenilor de afaceri din Republica Moldova şi din Italia.

La acest forum şi-au confirmat participarea 17 companii moldovene şi mai multe companii şi importante asociaţii de business din Italia. Printre acestea se numără Unioncamera Lombardia (asociaţie a 12 Camere de Comerţ din regiunea Lombardia), Confanpi – Confederaţia italiană a întreprinderilor mici şi mijlocii, Assolombarda (subdiviziune teritorială a Confindustria), etc.

De rând cu companiile moldovene, la Forum vor participa şi reprezentanţi ai Zonelor Economice Libere din Ungheni şi Bălţi, ai parcurilor industriale Tracom şi Răut, ai Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, Organizaţiei pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exporturilor (MIEPO), etc.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!