Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ataşatul militar al Ambasadei României la Chişinău, prins băut la volan

Publicat 13:00 | 11 nov. 2012 // Republica Moldova, România, Social // 1.235 vizualizări

Ataşatul militar va fi rechemat în România. Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a ordonat retragerea lui și deschiderea unei anchete. Ministrul a spus, într-o intervenție telefonică la Digi24: „E regretabil ce s-a întâmplat. Vom face o analiză foarte amănunțită. (…)
Atașatul militar putea refuza testarea cu alcooltestul, în baza statutului său diplomatic. O să vedem despre ce a fost vorba acolo. Nu vreau să mă antepronunț”. Ataşatul  militar se afla la sfârșitul mandatului, potrivit ministrului.

Publika.md

Ataşatul militar al Ambasadei României la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă, a fost prins în această noapte în stare de ebrietate la volan, în cadrul operaţiunii „Nopţile Albe”, desfăşurată de Poliţia Rutieră în capitala Republicii Moldova, relatează Publika TV.

Automobilul cu numere diplomatice la volanul căruia se afla ataşatul militar român a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce se deplasa pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Diplomatul a recunoscut că a consumat băuturi tari. În aerul expirat, alcotesterul a înregistrat 0,52 promile de alcool, limita admisibilă fiind de 0,15.
Automobilul diplomatului a fost preluat de reprezentanţi ai Ambasadei României, chemaţi la faţa locului de poliţişti.

În total, 15 şoferi în stare de ebrietate au fost reţinuţi noaptea trecută în cadrul operaţiunii “Nopţi Albe”, desfăşurată în Chişinău de 12 echipaje ale Poliţiei Rutiere şi 12 colaboratori ai Brigăzii de Poliţie cu destinaţie specială „Fulger”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!