Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cum ne protejăm automobilul în sezonul rece

Publicat 22:11 | 02 nov. 2012 // Accente Info, Elldorscop, Radar // 1.102 vizualizări

ekosystem.org

Pregătirea autovehiculului pentru sezonul rece este necesar să se facă înainte de căderea primei zăpezi şi a îngheţului.

Specialiştii în domeniu dau o serie de sfaturi pentru menţinerea maşinilor într-o bună stare de funcţionare.

De la 1 noiembrie este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarnă.
În acest an (în România – n.n.) amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarnă este cuprinsă între 630 şi 1.400 de lei, comparativ cu 603 şi 1.340 de lei, în 2011.

Dacă anvelopele sunt „All Season”, puteţi să le folosiţi şi iarna, dacă nu sunt prea uzate. Limita legală de uzură este de 1.5 mm, dar o adâncime mai mare a profilului este benefică la frânare şi la menţinerea aderenţei în viraje.

Puteţi schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă pe aceleaşi jante, însă cel mai bine este să aveţi roţi de iarnă, incluzând şi jantele.
Dacă este necesar să vă echipaţi cu lanţuri, e bine să ştiţi că folosirea lor pe drum uscat duce la uzuri ale anvelopelor şi ale elementelor suspensiei şi direcţiei.

Pe timpul iernii trebuie să menajaţi bateria folosind-o în mod raţional: nu porniţi simultan instalaţia audio, degivrarea, aeroterma climatizării pe viteză maximă, luminile, ştergătoarele.

myballard.com

Dacă ştiţi că urmează să mergeţi la munte, unde noaptea temperatura ajunge la valori foarte scăzute, este bine să aveţi în dotare şi cabluri electrice pentru ajutor, în caz de nevoie. Verificaţi nivelul lichidului de răcire din vasul de expansiune.

Dacă aveţi sistem de închidere centralizată cu telecomandă, verificaţi funcţionarea sistemului asupra tuturor uşilor şi capotelor.

Este bine să pulverizaţi spray siliconic asupra chederelor, cu uşile deschise – astfel, evitaţi îngheţarea şi „lipirea” uşilor când este temperatură foarte scăzută.

La deszăpezire, nu folosiţi alte obiecte decât plasticul, deoarece veţi zgâria geamul şi vopseaua.

Corneliu Ciocan
Ziarul Lumina

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!