Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

FBI a adăugat doi bărbaţi pe lista celor mai căutaţi suspecţi de terorism (foto)

Publicat 12:29 | 15 nov. 2012 // Mapamond // 1.007 vizualizări

FBI a anunţat miercuri, 14 noiembrie, că a adăugat pe lista cu cei mai căutaţi suspecţi de terorism un american, Omar Shafik Hammami, acuzat că s-a alăturat mişcării islamiste shebab în Somalia, şi un filipinez, Raddulan Sahiron, implicat în răpirea unui cetăţean american în 1993.

Americanul, originar din Alabama, în sudul Statelor Unite, ar fi devenit unul dintre liderii organizaţiei insurgenţilor islamişti shebab în Somalia, considerată grupare teroristă de către Departamentul de Stat începând din 2008, se arată într-un comunicat al poliţiei federale americane (FBI).

Hammami, inculpat pentru diverse capete de acuzare de terorism în Statele Unite, a „proferat în mai multe rânduri ameninţări cu atentate teroriste împotriva Statelor Unite şi unor interese americane”, potrivit aceleiaşi surse.

Filipinezul Sahiron este căutat pentru implicare în răpirea unui american în Filipine în 1993 de către gruparea islamistă Abu Sayyaf, care are legături cu Al-Qaida, din conducerea căreia ar face parte în prezent, desemnată organizaţie teroristă de către Statele Unite în 1997, se mai arată în comunicatul FBI.

Fondată la începutul anilor ’90, gruparea Abu Sayyaf mai are doar aproximativ 300 de membri, dar continuă să supravieţuiască cu ajutorul susţinerii comunităţilor musulmane din sudul Filipinelor şi fondurilor obţinute atât de pe urma unor răpiri, cât şi altor activităţi de natură criminală.

Lista FBI cu cei mai căutaţi terorişti a fost creată în 2001, imediat după atentatele de la 11 septembrie.

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!