Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Febră dengue şi malarie: Bolile dispărute încep să reapară în Europa

Publicat 15:36 | 28 nov. 2012 // Mapamond, Sănătate // 1.244 vizualizări

descopera.ro

În insula portugheză Madeira se înregistrează prima epidemie de febră dengue ce are loc în Europa din 1920 încoace. Doctorii au descoperit până acum peste 1.600 de cazuri.
În Grecia au fost înregistrate 20 de cazuri de malarie în 2011, iar în 2012 au fost semnalate 8 cazuri.
Malaria era o boală endemică (specifică doar unor anumite regiuni ale lumii) în Grecia, fiind eliminată oficial în 1974.

Combinaţia temperaturilor ridicate, a imigranţilor din zone tropicale şi a bugetelor reduse ale departamentelor medicale alimentează reapariţia unor boli transmise de ţânţari ce dispăruseră din Europa, scrie publicaţia “New Scientist”, citată de site-ul Descopera.ro.

Mai multe ţări au fost afectate de criza financiară ce a lovit Europa şi de afecţiunile aduse de oamenii şi insectele din ţările tropicale.

De asemenea, reducerile bugetare ce au avut loc în sistemul medical din Grecia au redus capacitatea de a ţine sub control malaria.
Agenţiile medicale anunţă că este necesar ca bugetele medicale să fie menţinute intacte, altfel existând riscul ca malaria să devină o prezenţă constantă în insulele greceşti.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!