Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Grădină Publică în Sărătenii Vechi, Teleneşti (foto) – s-a împlinit visul bunicului lui Dan Bălan

Publicat 22:37 | 28 nov. 2012 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.579 vizualizări

Foto: IES

Un parc cu o suprafaţă de peste două hectare a fost creat în satul Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. Pe teritoriul parcului va fi înălţat şi un monument al lui Mihai Eminescu.

Proiectul Grădinii Publice din Sărătenii Vechi, Teleneşti este o premieră pentru satele Republicii Moldova, iar la materializarea lui au participat toţi sătenii, de la mic la mare.

În ajutor le-au venit şi angajaţii Inspectoratului Ecologic de Stat (IES), ai Inspecţiei Ecologice Teleneşti.

Ideea proiectului îi aparţine lui Boris Vasiliev, un profesor-pensionar care toată viaţa şi-a dorit ca în satul lui să existe un parc asemănător Grădinii Botanice din Chişinău, precizează Dumitru Osipov, şeful Secţiei sinteze Informaţionale a IES.

B.Vasiliev (dreapta), N. Timofti, 6 iulie 2012

Boris Vasiliev, în vârstă de 80 de ani, deportat de două ori în Siberia pe timpul URSS, este bunicul interpretului Dan Bălan, tatăl prezentatoarei de televiziune Ludmila Bălan (Tanti Ludmila) şi, respectiv, socrul directorului SIS, Mihai Bălan.

Boris Vasiliev spune că visul devenit realitate l-a făcut un om fericit. El speră că parcul din Sărătenii Vechi este “o primă rândunică” din Republica Moldova, “care va ajunge neapărat în toate satele acestui plai frumos”.

“Cu voia Domnului, sper ca la suta de ani să stau la umbră cu generaţia tânără”, şi-a urat Boris Vasiliev.

Reprezentanţi ai Ministerului Mediului spun că asemenea proiecte vor fi realizate şi în alte localităţi din Republica Moldova.
“A fost foarte bine gândită această grădină publică. Există aleea teilor, aleea nucilor, sunt conifere. Sper că mai multe localităţi rurale din Republica Moldova vor face acelaşi lucru”, a declarat Veaceslav Untilă, şeful Inspectoratul Ecologic de Stat.

Elldor.Info

Lumea devine mai frumoasă datorită visătorilor care ştiu şi să acţioneze:

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!