Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Patru nave ale Chinei au intrat din nou în apele teritoriale ale Japoniei

Publicat 14:12 | 04 nov. 2012 // Mapamond // 895 vizualizări

Patru nave guvernamentale chineze au intrat duminică, 4 noiembrie, în apele teritoriale ale insulelor administrate de Japonia, dar revendicate de China, la numai două zile de la ultima intruziune de acest gen, a anunţat paza de coastă niponă.

Aceste nave de supraveghere maritimă au intrat în jurul orei locale 12:00 (5:00, ora României) în zona de 22 de kilometri care înconjoară insulele Senkaku din Marea Chinei de Est (denumite Diaoyu de către Beijing), dar au părăsit zona trei ore mai târziu, rămânând totuşi în apropiere, a precizat paza de coastă.

Acestea au fost reperate în apropiere de insula Uotsuri, unde mai multe nave chineze se aventuraseră vineri.

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe Chikao Kawai „a protestat energic pe lângă ambasadorul Chinei Cheng Yonghua cu privire la intrarea navelor chineze în apele teritoriale japoneze şi cu privire la frecvenţa crescută a acestor acţiuni”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

Micul arhipelag a provocat o serioasă deteriorare a relaţiilor dintre Beijing şi Tokyo în ultimele două luni.
Tensiunea a crescut de la începutul lunii septembrie, după ce Guvernul japonez a decis să achiziţioneze mai multe dintre aceste insule de la proprietarul lor privat nipon.

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!