Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Polonia: Redactorul-şef al “Rzeczpospolita” şi-a dat demisia după articolul despre accidentul de la Smolensk

Publicat 17:04 | 02 nov. 2012 // Mapamond, Radar // 1.076 vizualizări

Redactorul-şef al cotidianului “Rzeczpospolita”, care a publicat un articol în care se afirma că au fost găsite urme de explozibil pe epava avionului prezidenţial polonez prăbuşit la Smolensk în 2010, şi-a prezentat demisia.

Tomasz Wroblewski, redactorul-şef al cotidianului „Rzeczpospolita”, a făcut acest anunţ după ce procurorii militari polonezi au negat afirmaţiile publicaţiei.

“În aceste circumstanţe, dat fiind bunul renume al „Rzeczpospolita”, am informat conducerea că mi-am înaintat demisia”, a anunţat Wroblewski pe site-ul cotidianului.

Wroblewski a adăugat că îndatoririle sale editoriale vor fi îndeplinite de adjunctul său, Andrzej Talaga.

Pawel Deresz, soţul unei victime a accidentului de la Smolensk, respectiv fostul parlamentar Jolanta Szymanek-Deresz, a descris incidentul drept un „mare inconvenient pentru jurnalismul polonez”.

Parchetul polonez a precizat marţi că nu s-a descoperit nicio urmă de explozibil pe epava avionului prezidenţial care s-a prăbuşit în aprilie 2010 la Smolensk, în Rusia, contrar afirmaţiilor cotidianului conservator.

„Testele au confirmat prezenţa unor urme de TNT şi nitroglicerină pe 30 de scaune. Aceste substanţe au fost descoperite la joncţiunea dintre carlingă şi o aripă”, afirmase “Rzeczpospolita”. (Şoc: Urme de explozivi pe avionul prezidenţial polonez prăbuşit la Smolensk în 2010)

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!