Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SUA: 60% dintre tinerii seropozitivi ignoră că sunt infectaţi cu HIV

Publicat 03:14 | 29 nov. 2012 // Accente Info, Mapamond, Sănătate // 1.042 vizualizări

Majoritatea celor care ştiu că sunt infectaţi cu HIV nu dezvăluie acest lucru partenerului sexual

agerpres.ro

Circa 60% dintre tinerii americani seropozitivi cu vârsta între 13 şi 24 de ani ignoră faptul că sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, au informat autorităţile sanitare americane într-un raport citat de AFP şi Agerpres.

Tinerii despre care este vorba reprezintă 26% din numărul total de persoane nou- infectate anual în SUA şi 7% din cei 1,1 milioane de americani care au virusul HIV.

Dintre tinerii vizaţi în raportul bazat pe informaţii din 2010, homosexualii, bisexualii şi negrii sunt cei mai afectaţi de virusul HIV.

Aproape 75% din cele 12.200 de noi infecţii în fiecare an cu HIV în rândul tinerilor de 13-24 de ani sunt atribuite relaţiilor homosexuale.

Tinerii de culoare reprezintă 57% din totalul celor infectaţi cu HIV, în timp ce printre hispanici şi albi rata a fost de numai 20%.

Un studiu american publicat la 9 noiembrie de Institutul Naţional de Sănătate arată că 20% dintre tinerii născuţi cu HIV ignoră acest lucru în momentul primului lor contact sexual. Totodată, majoritatea celor care ştiu că sunt infectaţi cu HIV nu dezvăluie acest detaliu important partenerului sexual.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!