Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SUA: Camera Reprezentanţilor a rămas republicană, iar Senatul democrat. Îndemnul lui Barack Obama

Publicat 23:35 | 07 nov. 2012 // Mapamond // 1.070 vizualizări

Obama către liderii din Congres ai celor două partide: prioritate pentru “interesele americanilor”

Preşedintele Barack Obama, reales marţi, a discutat cu liderii din Congres ai celor două partide programul legislativ din următoarele două luni, exprimându-şi speranţa că va fi acordată prioritate “intereselor americanilor”, a anunţat miercuri, 7 noiembrie, Casa Albă, citată de AFP.

Obama a fost reales în fruntea primei puteri mondiale, învingându-l detaşat pe adversarul său republican, Mitt Romney, la capătul unei aprige campanii electorale ce s-a soldat cu menţinerea actualei situaţii din Congres: Camera Reprezentanţilor a rămas republicană, iar Senatul democrat.

Această situaţie, creată în urma alegerilor legislative de la sfârşitul lui 2010, a dus la apariţia unor crize grave, îndeosebi în chestiuni bugetare. Republicanii au refuzat să includă în vreun acord noi majorări ale impozitelor, în timp ce Barack Obama vrea să taxeze în plus persoanele cu venituri mari.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, “la Chicago, preşedintele i-a telefonat speakerului (republican) al Camerei, John Boehner, liderului majorităţii (democrate) din Senat, Harry Reid, liderului minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, şi şefei minorităţii democrate din Cameră, Nancy Pelosi”, a făcut cunoscut un responsabil de la Casa Albă sub acoperirea anonimatului.

Barack Obama a discutat despre “programul legislativ până la sfârşitul acestui an”, noul Congres intrând în funcţie în ianuarie 2013.

În cursul acestor convorbiri telefonice, “preşedintele şi-a reafirmat angajamentul de a găsi soluţii susţinute de ambele partide pentru reducerea deficitului în mod echilibrat, scăderea impozitelor pentru clasa mijlocie şi întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi pentru crearea de noi locuri de muncă”, potrivit aceleiaşi surse.

În opinia lui Obama, americanii şi-au exprimat marţi “dorinţa de a-i vedea pe liderii celor două partide lăsând deoparte interesele partizane şi acţionând împreună pentru a acorda prioritate intereselor americanilor şi economiei” ţării.

În cursul campaniei electorale, Barack Obama a afirmat în repetate rânduri că va colabora mai mult cu republicanii în cazul în care va fi reales. Marţi seara însă, John Boehner, care este posibil să-şi păstreze actuala funcţie, a dat dovadă de intransigenţă, respingând cu tărie ideea majorării taxelor şi impozitelor.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!