Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vinul roşu – leac pentru o boală foarte gravă

Publicat 21:52 | 17 nov. 2012 // Elldorscop, Radar, Sănătate, Ştiinţă // 1.861 vizualizări

imathia.gr

Vinul roşu s-ar putea dovedi un element-cheie în lupta contra cancerului de prostată, graţie unui compus care face ca tumorile să devină mai sensibile în faţa radioterapiei, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Missouri, SUA.

Resveratrolul, un compus existent în coaja strugurilor şi în vinul roşu, prezintă mai multe beneficii pentru sănătatea omului, dovedindu-se un aliat al sănătăţii cardiace şi în ceea ce priveşte prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, scrie Mediafax, cu referire la Dailymail.co.uk.

Resveratrolul face ca tumorile să devină mai sensibile şi, prin urmare, mai uşor de distrus prin radioterapie.

„Alte studii au evidenţiat faptul că resveratrolul face ca tumorile să devină mai sensibile la chimioterapie, iar noi am dorit să aflăm dacă acest compus are acelaşi efect şi pentru radioterapie”, a declarat profesorul Michael Nicholl, coordonatorul studiului.

În cadrul studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea Missouri, resveratrolul a crescut concentraţiile a două proteine-cheie din structura celulelor tumorale de la nivelul prostatei.
După radioterapie, până la 97% dintre celulele tumorale au fost distruse, iar acest procentaj este cu mult mai mare decât cel obţinut doar cu ajutorul radioterapiei.

Rezultatele iniţiale ale acestui studiu au fost publicate în “Journal of Andrology and Cancer Science”.

Un studiu anterior a demonstrat faptul că un pahar cu vin roşu pe zi măreşte şansele de supravieţuire pentru femeile suferind de cancer mamar cu până la 20%.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!