Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

21.12.2012: Associated Press va difuza în direct “sfârşitul lumii” pentru cei care-l aşteaptă

Publicat 23:23 | 15 dec. 2012 // Mapamond // 1.695 vizualizări

Interpretări ale calendarului Maya: Unii spun că la 21 decembrie 2012 se produce tranziţia spre o nouă stare energetică a omenirii. Alţii, însă, vorbesc despre “sfârşitul lumii” în adevăratul sens al cuvântului, aşteptându-se la o catastrofă planetară.

Apocalipsa-2012-cerAgenţia Associated Press, cea mai mare agenţia de presă din SUA, anunţă că se pregăteşte să difuzeze, în direct, “sfârşitul lumii” de la Chichén Itzá.

Potrivit Agerpres, Associated Press a transportat deja antene de satelit în cunoscutul sit din nordul Mexicului, iar de pe 19 până pe 21 decembrie va difuza în direct pe site-ul său  „tot ceea ce se poate întâmpla dezastruos pentru omenire chiar din patria mayaşilor”.

Chichén Itzá este un uriaş sit arheologic precolumbian construit de civilizaţia Maya şi aflat în partea central-nordică a Peninsulei Yukatan, adică acolo unde trăiau pe vremuri triburile mayaşe, cărora li se atribuie predicţia potrivit căreia sfârşitul lumii s-ar produce la 21 decembrie 2012.

Potrivit unor interpretări ale calendarului civilizaţiei Maya, la 21 decembrie 2012 se încheie un ciclu în evoluţia lumii, care a durat 26.000 de ani, şi începe etapa de tranziţie spre o nouă stare energetică a omenirii. Conform aceloraşi predicţii atribuite mayaşilor, din 2012, omenirea ar începe să se pregătească pentru trecerea într-o nouă eră de dezvoltare, etapă ce va dura până în 2053.
Mulţi oameni însă văd în aceste interpretări o profeţie privind “sfârşitul lumii”, adică se aşteaptă la o adevărată catastrofă la nivel mondial.

Calendarul mayaş care ar trebui să se încheie la data de 21 decembrie 2012 a fost interpretat greşit, declara, încă în 2010, profesorul Gerardo Aldana, de la Universitatea din California, un expert în istoria maya, care a efectuat noi calcule. Potrivit profesorului, calendarul mayaş a fost adaptat la calendarul gregorian cu o marjă de eroare de 50 – 100 de ani. Prin urmare, nu avem o dată exactă a sfârşitului calendarului mayaş. Este posibil ca el să se fi încheiat deja cu aproape 100 de ani în urmă ori se va încheia peste 100 de ani.

În primăvara anului 2012, un grup de arheologi a descoperit în Guatemala, în ruinele Xultun, câteva inscripţii murale-calendare care trec de anul 2012. Savanţii spun că această descoperire infirmă teoria “apocalipsei mayaşe”, a sfârşitului lumii pe care l-ar fi prezis mayaşii.
Potrivit arheologilor, unele dintre evenimentele astronomice intuite prin calculele de pe pereţi vor avea loc prin anul 3500.

Articole despre Apocalipsă

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!