Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Asistenta medicală care a dat informaţii despre sarcina ducesei Kate a fost găsită moartă

Publicat 20:02 | 07 dec. 2012 // Mapamond // 1.375 vizualizări

Asistenta medicală de la spitalul King Edward al VII-lea unde a fost internată ducesa Catherine, victimă a unei farse radiofonice, în urma căreia informaţii confidenţiale despre starea de sănătate a soţiei prinţului Williams au fost dezvăluite unor jurnalişti australieni, s-a sinucis.

Reprezentanţii spitalului londonez au ţinut să aducă un ultim omagiu „unei asistente medicale de primă clasă” şi au dezvăluit identitatea acesteia – Jacintha Saldanha -, informează bbc.co.uk.

Poliţia a fost chemată la ora 09.35 GMT la o adresă din centrul Londrei, unde a fost găsită o femeie în stare de inconştienţă.

Detalii confidenţiale despre starea de sănătate a ducesei de Cambridge, internată din cauza unei forme severe de greţuri matinale cauzate de sarcină, au fost dezvăluite, la telefon, celor doi prezentatori ai unei emisiuni radiofonice australiene.

Cei doi jurnalişti, angajaţi ai postului 2Day FM, au telefonat la spitalul King Edward al VII-lea din Londra, şi au pretins că erau regina Elizabeth a II-a şi prinţul Charles.

Potrivit corespondentului BBC Peter Hunt, Jacintha Saldanha a fost persoana care a răspuns apelului telefonic al celor doi DJ-i australieni, nu infirmiera care a discutat cu aceştia despre starea de sănătate a ducesei Catherine.

Jacintha Saldanha a răspuns la acel telefon întrucât era ora 05.30 GMT şi la acea oră centralista nu sosise încă la serviciu.
Potrivit BBC, Jacintha Saldanha nu a fost suspendată din funcţie, iar spitalul londonez nu a luat împotriva ei măsuri disciplinare.

Reprezentaţii acestui spital au declarat: „Putem să confirmăm faptul că Jacintha a fost de curând victima unei farse radiofonice. Spitalul nostru a fost alături de ea în aceste momente dificile. Jacintha lucra la spitalul King George VII de peste patru ani. Era o asistentă excelentă, foarte respectată şi îndrăgită de colegii ei”.

Potrivit Scotland Yard, o anchetă este în plină desfăşurare.

Ducesa de Cambridge a fost internată luni, din cauza unei forme severe de greţuri matinale, şi a fost externată joi.

Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!