Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Atac armat în SUA: 30 de morţi, inclusiv 18 copii

Publicat 21:32 | 14 dec. 2012 // Mapamond // 964 vizualizări

atac-armat-scoala-cnn-2Update: Un tânăr de 20 de ani a ucis vineri 20 de copii şi şase adulţi la şcoala Sandy Hook din Newtown, un mic oraş la nord de New York.
Autorului atacului, Adam Lanza, găsit mort în şcoală, potrivit poliţiei, a fost un copil crescut în suburbii şi ai cărui părinţi erau divorţaţi, dar care la vârsta de 20 de ani locuia în continuare cu mama sa.
El a început prin a-şi împuşca în faţă mama, pe nume Nancy, după care s-a îndreptat cu maşina spre şcoala primară Sandy Hook din apropiere, înarmat cu două pistoale şi o puşcă semiautomată. Nancy Lanza a fost găsită moartă în propria casa.
Prietenii de familie din Newtown l-au descris pe Adam ca fiind un tânăr cu probleme, iar pe Nancy ca fiind rigidă.
O rudă a declarat pentru ABC News că „în mod evident ceva era în neregulă” cu Adam.
Fratele atacatorului, Ryan Lanza, în vârstă de 24 de ani, le-ar fi spus autorităţilor că Adam era autist sau avea o „tulburare de personalitate”.
Alex Israel, o fostă colegă de clasă a lui Lanza l-a descris ca fiind „tăcut” şi „rezervat”, potrivit CNN. „Puteai să zici că este un geniu”, a declarat ea pentru CNN, adăugând însă că nu a mai vorbit cu el din gimnaziu. „Era foarte tăcut, era închis în el”, a adăugat ea.

atac-armat-SUAUn incident armat a avut loc, vineri dimineaţă, 14 decembrie, la o şcoală generală din oraşul american Newtown, în statul Connecticut.

Aproape 30 persoane au murit, inclusiv atacatorul şi 18 copii, anunţă o sursă din cadrul serviciilor de securitate, citată de CNN.

Trei dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Asupra presupusului agresor, care a fost împuşcat mortal, au fost găsite două arme de foc. Nu se ştie cu certitudine dacă agresorul a fost ucis sau s-a sinucis, potrivit CNN.

Poliţia a fost chemată de urgenţă, vineri la ora locală 9.40 (16.40, ora României), la şcoala generală „Sandy Hook” din Newtown. Conform publicaţiei „The Hartford Courant”, citată de postul NBC, un agresor înarmat a intrat în clădirea principală a şcolii.

Printre victime se numără membri ai conducerii şcolii din New Town, oraş situat la aproximativ 100 de kilometri nord de New York.

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!