Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Catherine Zeta-Jones s-a săturat să vorbească despre boala ei

Publicat 20:31 | 08 dec. 2012 // Vedete // 1.185 vizualizări

Actriţa de origine galeză Catherine Zeta-Jones a declarat, în timpul unui interviu recent pentru emisiunea “Good Morning” de la ABC, că s-a săturat să vorbească despre boala ei, tulburarea bipolară, potrivit Mediafax, care citează “Daily Mail”.

„M-am săturat să vorbesc despre acest lucru pentru că niciodată n-am vrut să fiu tratată ca un exemplu pentru această afecţiune. N-am vrut să fac public acest lucru, ci doar s-a aflat”, a spus actriţa.

Anul trecut, Catherine Zeta-Jones a avut marele curaj de a vorbi publicului despre afecţiunea psihică de care suferă şi a spus că speră să poată ajuta la eliminarea stigmatului de boală mintală pentru persoanele care au această afecţiune.

În aprilie 2011, Catherine Zeta-Jones (41 de ani) a fost tratată într-un spital de psihiatrie pentru tulburări bipolare (maniaco-depresive), pe fondul stresului provocat de lupta împotriva cancerului de care suferă soţul ei, Michael Douglas (66 de ani).

Tulburarea bipolară (sau maniaco-depresivă) se caracterizează prin schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe până la episoade maniace, în cursul cărora bolnavii tind să aibă o dispoziţie euforică, să fie hiperactivi, agitaţi şi fără să simtă necesitatea somnului.
Totodată, în cursul episoadelor depresive, persoanele care suferă de această tulburare sunt triste, se simt fără speranţă, vinovate şi/sau fără valoare şi au un nivel scăzut de energie.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!