Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cristale şi pietre preţioase

Publicat 20:11 | 09 dec. 2012 // Elldorscop // 4.133 vizualizări

Foto: gems.com.ua

În majoritatea tradiţiilor vechi există credinţa că pietrele preţioase nu pot fi utilizate în scopuri rele.

Dimpotrivă, pietrele preţioase pot alunga răul, iar puterea lor este sporită de rugăciuni.

În catolicism, biserica nu s-a opus credinţelor privind proprietăţile pietrelor preţioase, existând chiar unele credinţe conform cărora cele mai strălucitoare pietre preţioase pot oferi o mijlocire a comunicării cu divinul, prin chemarea îngerilor păzitori.

Granatul

În Evul Mediu, de pildă, se spunea că granatul poate feri individul de gânduri necurate, ciumă şi fulger. Tot granatul, purtat ca amuletă, proteja de influenţa malefică a demonilor şi noaptea alunga coşmarurile.

Crisoprazul

Crisoprazul, o altă piatră puternică, era folosită în ritualurile de exorcizare.

Apa turnată peste o piatră de crisopraz, în timp ce se rostea incantaţia „Apă, eu te torn peste piatră cu aceeaşi putere cu care Dumnezeu revarsă Soarele asupra lumii”, era aruncată peste cel posedat.

Apoi, o pâine era tăiată în cruce şi prin tăietură se trecea crisoprazul în timp ce se recita formula „Dumnezeu a smuls diavolului pietrele preţioase”.

Ametistul

Ametistul ajută la echilibrarea energetică.

De obicei, mărgelele de rugăciune budiste sunt confecţionate din ametist, despre care se spune că poate înlesni comunicarea cu divinitatea, că atrage şansa bună şi prosperitatea şi oferă în timpul rugăciunii o senzaţie de pace interioară deosebită.

În Antichitate, cupele pentru vin erau împodobite cu ametiste, despre care se spunea că puteau acţiona împotriva beţiei.
Din acelaşi motiv, romanii purtau bijuterii cu piatră de ametist.
Marinarii fenicieni purtau ametistul pentru a nu le mai fi dor de casă.

Cristalul de stâncă

Din cristal de stâncă sunt confecţionate globurile magice. Această piatră poate recepta energiile subtile, oferind indicii despre trecut, prezent şi viitor.
Cristalul de stâncă ajută la deschiderea celui de al treilea ochi, pe plan energetic, şi ajută la concentrare, în Japonia fiind considerat „respiraţia pietrificată a şarpelui sacru”.

Această piatră concentrează energiile pozitive şi protejează împotriva degradării. Din acest motiv, cristalul de stâncă era folosit în confecţionarea amuletelor, iar unii regi egipteni au fost îngropaţi în sarcofage sculptate din această piatră, pentru a ajuta la mai buna conservare a mumiilor.

Aplicaţiile experimentale ale cristalului de stâncă au reprezentat un obiect de studiu al medicinei alternative.
Un remediu extrem de răspândit recomanda ţinerea unui astfel de cristal în palma stângă, timp de câteva minute, gest care va linişti şi stimula într-un mod plăcut nervii. În momentul în care cristalul s-a încălzit în palmă, o senzaţie de linişte care acţionează în mod benefic asupra digestiei va putea fi resimţită. După aceasta, cristalul va fi mutat în palma dreaptă, de unde o căldură benefică va iradia în stomac, stimulându-i funcţiile.
Aplicarea cristalului se încheie în momentul când acesta devine tulbure sau gras.
Se recomandă ca procedeul să fie făcut dimineaţa, în intervalul de la ora nouă şi până la prânz.
Pentru purificarea cristalului de stâncă, acesta va fi apoi învelit într-o bucată de mătase şi ţinut în nisip umed, pe durata nopţii.
A doua zi, expunerea cristalului la razele solare îl va face din nou activ.

Diamantul

Este, de departe, cea mai apreciată piatră preţioasă. Puterea lui poate fi benefică, dar şi de temut.
Poveştile diamantelor blestemate, care i-au ruinat şi distrus pe posesorii lor, au făcut istorie.

Dar diamantele pot fi şi benefice. Ele pot ajuta la obţinerea echilibrului energetic.

Valoarea diamantului este dată de transparenţa sa. Un diamant valoros trebuie să fie perfect transparent. Pentru vindecare nu sunt folosite diamantele cenuşii, cele cu irizaţii în interior, cele în formă de lacrimă, cele rotunde şi cele teşite. Diamantele negre sau albastre sunt considerate malefice.
Cele mai recomandate sunt diamantele albe, considerate ca fiind cele mai puternice.
Diamantele galbene ajută la îndepărtarea oboselii şi a senzaţiei de anxietate, în timp ce diamantele roşii protejează de moarte violentă.

Rubinul

Dintre toate pietrele preţioase, rubinul este cel care se apropie cel mai mult de diamant.

Acesta simboliza înţelepciunea şi arabii îl purtau noaptea, pentru a fi apăraţi de coşmaruri.

În timpul zilei, rubinul îşi poate schimba nuanţa şi astfel poate avertiza şi preveni accidentele.

Ca proprietate malefică, se spunea că această piatră poate induce celui care o poartă un somn foarte profund.

Smaraldul. Smaraldul este piatra care simbolizează renaşterea. Femeile romane îl purtau pentru a le diminua durerile la naştere. În Evul Mediu, despre această piatră se credea că poate să vindece bolile de ochi.

Safirul. Safirul poate acţiona asupra celui de al treilea ochi, alungă demonii şi poate trezi din nou dragostea celor care au fost îndepărtaţi prin farmece. Această piatră cu albastrul ei regal era piatra vrăjitorilor şi a regilor.

Jadul. Jadul protejează împotriva blestemelor şi poate potenţa sexualitatea.

Malachitul. Malachitul este piatră aducătoare de noroc şi se spune că, dacă este purtat un timp suficient, acesta îl poate face pe purtător să înţeleagă limbajul animalelor. De asemenea, malachitul înlesneşte comunicarea cu planul divin şi fereşte de suferinţele din dragoste.

Topazul. Topazul are un efect calmant, fiind considerat forma cristalizată a luminii Soarelui. Se spune că poate creşte nivelul de inteligenţă şi indică potenţiale pericole prin modificări de culoare.

Sursa: Un articol de Yami Kamui publicat de “Formula As”

Citeşte şi Pietrele sunt vii – respiră, cresc şi se înmulţesc

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!