Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

De ce hipertensivii se pot supăra din nimic

Publicat 19:38 | 25 dec. 2012 // Elldorscop, Sănătate, Ştiinţă // 1.159 vizualizări

Hipertensivii nu descifrează corect emoţiile altora

descopera.ro

descopera.ro

Cercetătorii de la Universitatea Clemson, SUA, au descoperit un fenomen neaşteptat asociat cu tensiunea arterială mărită: persoanele care suferă de hipertensiune au o capacitate redusă de a recunoaşte la ceilalţi emoţii precum furia, teama sau bucuria.

Astfel, citind un mesaj scris ori privind expresia facială a cuiva şi ascultându-i vorbele, e posibil ca persoana hipertensivă să nu-şi dea seama când e vorba despre ironie sau despre o mânie simulată, în glumă, şi să o interpreteze ca fiind vorba despre o insultă; sau să ia drept umor o supărare reală a cuiva din anturajul său.

Această „amorţire emoţională” le poate face pe respectivele persoane să răspundă în mod necorespunzător la emoţiile exprimate de cei din jur, ceea ce creează probleme de comunicare, dificultăţi în viaţa profesională şi în familie şi stres psihosocial.

Se crede că acest fenomen poate fi un factor de risc în bolile cardiovasculare şi, de asemenea, că poate fi implicat în apariţia unor tulburări legate de controlul emoţiilor, precum depresia ori tulburarea bipolară.

Sursa: Descopera.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!