Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Manichiura în degrade sau Ombre Nail Art (video)

Publicat 15:38 | 29 dec. 2012 // Elldorscop, Stil // 5.527 vizualizări

Manichiura-Ombre-visiniuÎn seara de Revelion unghiile trebuie să fie complementare ţinutei – să o scoată în evidenţă cu o culoare vie ori să arate îngrijite, vopsite simplu cu lac de unghii nude. Atunci când nu ştii pentru ce manichiură să optezi, lacul de unghii bej (nude) este cheia succesului.
Poţi opta însă şi pentru clasicul reinventat – french cu auriu sau dungi metalice, potrivit sfaturilor One.ro.

Revista mai recomandă unghiile vopsite cu lac auriu sau argintiu pentru seara de Revelion.

One.ro prezintă şi tehnica realizării manichiurii în degrade (Ombre Nail Art), o tendinţă populară a momentului:

Materiale necesare pentru manichiura Ombre
Manichiura-Ombre• Ustensile de bază în manichiură (pilă, foarfecă, soluţie pentru îndepărtarea cuticulelor etc.)
• Lacuri de unghii de bază & pentru strălucire
• Lacuri pentru unghii (cel puţin două nuanţe)
• Un pahar cu apă
• Scobitori
• Burete (cu cel puţin o lătură dreaptă)
• Folie de plastic
• Beţişoare cosmetice, pensulă, bandă adezivă & acetonă (pentru a uşura procesul de curăţare)

Pentru manichiura Ombre poţi folosi lacuri de unghii în nuanţe complementare sau tonuri color block, însă cele mai potrivite sunt nuanţele care formează un degrade, de la nuanţa cea mai deschisă la nuanţa cea mai închisă din aceeaşi familie de culori.
Pentru început, realizează o manichiură obişnuită, acordând atenţie specială cuticulelor şi aplicând la final ca lac de bază (Base coat) cea mai deschisă nuanţă pe care vrei să o foloseşti în manichiura Ombre.
După ce lacul de bază s-a uscat complet este timpul să pregătim nuanţele pentru a realiza degradeul.

Manichiura-Ombre-multe-culoriPe o folie de plastic, picură o cantitate semnificativă din nuanţă deschisă şi imediat, lângă, o cantitate similară din nuanţă închisă. La punctul de întâlnire, foloseşte scobitoarea pentru a amesteca nuanţele şi a forma tonul mediu dintre cele două.
Umezeşte bureţelul (care trebuie să fie puţin mai mare decât o unghie, însă uşor de ţinut), stoarce excesul de apă şi înmoaie-l în ojă, miscandu-l uşor sus-jos aproape pe loc. Astfel, vei amestecă mai bine culorile şi vei elimina eventualele linii de demarcaţie.
Presează bureţelul pe patul unghiei, mişcând din nou uşor sus-jos şi verifică designul. Dacă eşti mulţumită de rezultat, până se usucă lacul curăţă pielea din jurul unghiei şi cuticula folosind beţişoare cosmetice înmuiate în acetonă sau o pensulă specială.
Pasul final constă în aplicarea unui lac de unghii transparent pentru rezistenţă şi strălucire, care are şi rolul de a netezi suprafaţă aerată a lacului de unghii.
Poţi trece la următoarea unghie, după ce ai realizat din nou amestecul de nuanţe, urmând paşii enumeraţi mai sus pentru toate unghiile.

Variantă Ombre Nail Art – degrade din unghii

Manichiura-Ombre-degrade-unghii-vopsite-nuante-diferiteEfectul de degrade poate fi obţinut pictând fiecare unghie de la o mână diferit, începând cu o culoare deschisă la degetul mic şi avansând către cea mai închisă nuanţă la degetul mare.
Pentru a realiza această variantă de Ombre Nail Art, nu vei avea nevoie neapărat de cinci nuanţe de lacuri de unghii, însă cel puţin două sau trei nuanţe îţi vor fi necesare pentru a crea amestecuri între ele.

Vezi şi tehnica recomandată în acest video:

Tendinţe în manichiură

Elldor.Info

 

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!