Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Marian Lupu s-a întâlnit cu asistenta Secretarului General ONU

Publicat 18:21 | 08 dec. 2012 // Politică, Republica Moldova, RM-UE // 1.063 vizualizări

Foto: Parlamentul

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu Cihan Sultanoglu, asistentă a Secretarului General ONU, director al Biroului Regional al Naţiunilor Unite pentru Europa şi CSI.

Cihan Sultanoglu a sosit la Chişinău pentru a participa la lansarea Raportului Naţional de Dezvoltare Umană ”Aspiraţiile europene şi dezvoltarea umană a Republicii Moldova”, precizează Serviciul de presă al Parlamentului.

În cadrul întrevederii, din după-amiaza zilei de 7 decembrie, s-a făcut o trecere în revistă a rezultatelor activităţilor comune PNUD – Republica Moldova, s-au discutat priorităţile de cooperare şi oportunităţile de continuare a suportului acordat Republicii Moldova în scopul dezvoltării democraţiei.

Potrivit doamnei Cihan Sultanoglu, având în vedere agenda europeană a Republicii Moldova, proiectele PNUD sunt ajustate la rigorile Uniunii Europene.

Marian Lupu a apreciat faptul că Republica Moldova a fost selectată pentru consultările globale ”Viitorul pe care ni-l dorim”, privind elaborarea obiectivelor de dezvoltare durabilă post – 2015.
”Viitorul pe care ni-l dorim” reprezintă Declaraţia finală a Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă, care s-a desfăşurat la Rio de Janeiro in iulie 2012 şi care urmează să substituie Obiectivele de Dezvoltare a Mileniului, adoptate de ONU in anul 2000.

Marian Lupu a exprimat gratitudine pentru acordarea de către PNUD a asistenţei în cadrul proiectului ”Suport pentru dezvoltarea Parlamentului Republicii Moldova”, care se implementează în perioada decembrie 2009 – decembrie 2013. În cadrul acestui proiect, Parlamentului i s-au oferit echipament, expertize, consultări, s-au organizat cursuri de instruire pentru deputaţi şi funcţionari etc.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!