Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Mihai Moldovanu la “Deşteptarea Tigrului Adormit”

Publicat 03:03 | 01 dec. 2012 // Economie, Politică, Republica Moldova, RM-UE // 1.284 vizualizări

Vicepremierul Mihai Moldovanu, responsabil de domeniul social în Guvernul Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru în capitala Ucrainei, Kiev, la 26 şi 27 noiembrie, unde a participat la Conferinţa Internaţională cu genericul “Will the Sleeping Tiger Awaken – Deşteptarea Tigrului Adormit”.

Conferința a fost organizată de “Kyiv Post”, în parteneriat cu Fondul Estic European, precizează, într-un comunicat din 30 noiembrie, Serviciul de presă al Guvernului.

La eveniment au fost prezenți preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, ministrul Economiei din Ucraina, Petro Poroşenko, experți în domeniul economiei, repezentanţi ai unor companii internaţionale.

Mihai Moldovanu a prezentat un raport asupra evoluţiilor procesului de implementare a agendei europene în Republica Moldova şi, în speţă, a reformelor economice, menite să contribuie la avansarea către obiectivul creării unui spaţiu de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu Uniunea Europeană.

„Pentru a fi atractivi investitorilor străini, ne propunem dinamizarea relaţiilor comercial-economice cu Uniunea Europeană, deoarece există un potenţial de dezvoltare a parteneriatelor investiţionale.
Este relevant de menţionat că Republica Moldova beneficiază de comerţ preferenţial atât cu UE, cât şi cu CSI. Acest lucru ne face să fim mai atractivi pentru investitorii din Vest.
Aş mai menţiona, în acest context, faptul că circa 50% din comerţul exterior al Republicii Moldova este cu Uniunea Europeană”, a menționat viceprim-ministrul Mihai Moldovanu.

Vrem să devenim o istorie de succes a Parteneriatului Estic. În acest context, susţinem aplicarea principiilor diferenţierii şi „more for more / mai mult pentru mai mult”, în vederea consolidării agendei europene a Republicii Moldova. Punerea în practică a acestor principii va aduce o plus-valoare şi procesului de integrare graduală a Republicii Moldova pe piaţa internă a UE”, a mai menționat Mihai Moldovanu.

La finalul conferinţei “Will the Sleeping Tiger Awaken”, Mihai Moldovanu a susţinut o conferinţă de presă cu ministrul ucrainean al Economiei, Petro Poroşenko, răspunzând la mai multe întrebări legate de relaţiile social-economice dintre Ucraina şi Republica Moldova.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!