Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

NATO a aprobat desfăşurarea de rachete “Patriot” în Turcia

Publicat 21:25 | 04 dec. 2012 // Geopolitică, Mapamond // 897 vizualizări

nato.int

Reuniţi la Bruxelles, miniştrii de Externe din cele 28 de state membre ale NATO au aprobat marţi seară, 4 decembrie, desfăşurarea de rachete sol-aer “Patriot” în sudul Turciei, după ce Ankara a prezentat o cerere oficială în acest sens.
Sistemele „Patriot” vor deveni operaţionale în următoarele săptămâni şi au un caracter „strict defensiv”, declară NATO.

„NATO a aprobat suplimentarea capacităţilor de apărare aeriană ale Turciei în scopul asigurării apărării populaţiei şi teritoriului, precum şi pentru detensionarea crizei”, anunţă miniştrii, conform unui comunicat oficial citat de Mediafax.

„Miniştrii au salutat intenţia Germaniei, Olandei şi Statelor Unite de a pune la dispoziţie sisteme de rachete Patriot, care sunt sub comandamentul operaţional al comandantului suprem al forţelor aliate din Europa”, se mai spune în comunicat.

”NATO a convenit să ridice capacităţile de apărare aeriană ale Turciei prin desfăşurarea de rachete „Patriot” în Turcia”, a declarat un oficial NATO, citat de Agerpres.

Reprezentantul Alianţei Nord-Atlantice a menţionat că scopul deciziei este de a proteja teritoriul turc de eventuale rachete lansate din Siria, unde au loc lupte între trupele guvernamentale fidele regimului Bashar al-Assad şi forţele rebele.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!