Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Şapte motive de a lucra într-o zi în care toată lumea este liberă

Publicat 15:17 | 24 dec. 2012 // Şi altele..., Social // 1.257 vizualizări

Craciunul-zi-liberaMarţi, 25 decembrie, este Crăciunul şi, în timp ce mulţi vor profita de ziua de sărbătoare, alţii vor trebui să meargă totuşi la serviciu.
Site-ul belgian de recrutare www.references.be a identificat şapte motive pentru care mersul la lucru într-o zi în care cei mai mulţi au cu totul alte griji nu trebuie să fie o corvoadă.

Primul dintre aceste motive este atmosfera bună dintre colegi. Dacă sunteţi obligaţi să lucraţi într-o zi de sărbătoare, încercaţi să faceţi ca asta să fie cât mai agreabil, recomandă references.be în articolul său de luni.
În astfel de zile, de obicei numărul angajaţilor care vin la serviciu este foarte limitat, ceea ce reprezintă nişte circumstanţe ideale pentru a cunoaşte mai bine colegii prezenţi.

Al doilea motiv este că o astfel de zi este propice pentru a face curat pe birou, arhivând dosarele sau aruncând documentele inutile…
Se poate lucra mai eficient pe un birou curat şi organizat, ca să nu mai menţionăm faptul că uneori astfel de momente sunt asociate cu amintiri amuzante, menţionează site-ul belgian de recrutare.

Un motiv pentru a veni la serviciu într-o zi de sărbătoare este şi evitarea unei reuniuni de familie plictisitoare.
Cel puţin la serviciu nicio rudă insistentă nu vă va cere să vă povestiţi viaţa şi nu va trebui să râdeţi la glumele nesărate ale vreunui unchi puţin pilit.

Un alt motiv care nu este deloc de neglijat este faptul că, lucrând într-o astfel de zi, veţi avea o zi de recuperat.
Astfel că, în momentul în care toată lumea va reveni la serviciu după sărbători, vă veţi putea lua liber când vă convine mai mult.

Al cincilea avantaj al unei zi de lucru de Crăciun este faptul că cel mai probabil aceasta va fi cu desăvârşire calmă, în condiţiile în care puţini oameni lucrează de sărbători.
O zi perfectă pentru a închide vechi dosare sau de a rezolva probleme dificile fără a fi în niciun fel distraşi, scrie references.be.

După aceea, acceptând să lucraţi într-o zi de sărbătoare, puteţi să-i demonstraţi superiorului că sunteţi flexibili. Iar acesta va fi un atu care vă va oferi oportunitatea de a cere ceva în schimb data viitoare.

Nu în ultimul rând, un avantaj îl constituie lipsa cozilor, atât pe străzi, cât şi în puţinele magazine care mai au mai rămas deschise.
Cum toată lumea a rămas acasă, drumul cu maşina până la serviciu poate fi într-adevăr lipsit de stres.

Agerpres

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!