Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Tragic! Ambasadorul Serbiei la NATO s-a sinucis pe aeroportul din Bruxelles

Publicat 15:07 | 05 dec. 2012 // Mapamond // 2.166 vizualizări

Anders Fogh Rasmussen şi-a exprimat regretul pentru tragicul deces al ambasadorului

Ambasadorul Serbiei la NATO, Branislav Milinković, (52 de ani) s-a sinucis pe principalul aeroport internaţional din Bruxelles, informează miercuri, 5 decembrie, presa de la Belgrad. Deocamdată, cauzele actului disperat rămân necunoscute.

Potrivit agenţiei AP, Milinković a sărit marţi seară de pe o parcare suspendată a aeroportului, de la o înălţime de 8-10 metri.

Diplomatul s-a aflat pe aeroport pentru a întâmpina o delegaţie din ţara sa condusă de ministrul adjunct al Afacerilor Externe Zoran Vujić, care a venit la Bruxelles pentru reuniunea de două zile a miniştrilor de externe din NATO.

Serbia nu este membru al Alianţei, dar face parte din programul Parteneriatului pentru Pace şi are o misiune diplomatică la NATO, care a fost condusă de Branislav Milinković, fost jurnalist.

Un diplomat care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat că, după sosirea delegaţiei, în timp ce membrii ei mergeau spre maşină, Milinković pe neaşteptate a urcat pe o balustradă şi a sărit de pe ea în gol.

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen şi-a exprimat regretul pentru tragicul deces al ambasadorului, a declarat un purtător de cuvânt al Alianţei, Carmen Romero. Ambasadorul Branislav Milinković a fost un reprezentant respectat al ţării sale şi va lipsi la Cartierul general al NATO, a mai afirmat Rasmussen.

Ministerul sârb al Afacerilor Externe confirmă pe site-ul său moartea diplomatului, exprimându-şi regretul pentru pierderea unui coleg bun, diplomat profesionist şi intelectual.

Înainte să ocupe postul de reprezentant al Serbiei la NATO, Milinković a fost ambasador la Bruxelles şi la Viena. Soţia lui a fost înştiinţată şi a plecat imediat spre Bruxelles. Milinković are un fiu în vârstă de 6 ani.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!