Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Amoxicilina nu tratează bronşita

Publicat 08:34 | 03 ian. 2013 // Sănătate, Ştiinţă // 972 vizualizări

Medicamente-pastile-capsule-amoxicilinaAmoxicilina nu are niciun efect asupra infecţiilor tractului respirator, precum bronşita, potrivit unui studiu în care n-a fost constatată nicio diferenţă între efectul acestui antibiotic şi un tratament placebo.

„Pacienţii care au primit amoxicilină nu şi-au revenit mai repede şi nici nu au avut mai puţine simptome, comparativ cu cei care au primit placebo”, a explicat Paul Little, de la Universitatea Southampton.

„Folosirea amoxicilinei pentru tratarea infecţiilor tractului respirator apărute la pacienţii care nu sunt suspecţi de pneumonie nu numai că nu are efect benefic, dar i-ar putea afecta pe aceştia”, a continuat savantul.

La studiu au luat parte peste 2.061 adulţi care sufereau de infecţii acute minore ale tractului respirator. Aceştia făceau parte din 12 ţări europene şi au fost împărţiţi în două grupuri: unul care a primit un tratament placebo şi un altul tratat cu amoxicilină.

Rezultatele au arătat diferenţe minore între severitatea sau durata simptomelor întâlnite la cele 2 grupuri. Mai mult, pacienţii cărora li s-a administrat amoxicilină au experimentat mai multe efecte secundare (ameţeli, greaţă şi diaree), comparativ cu restul subiecţilor.

Sursa: Descopera.ro, cu referire la Futurity.org

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!