Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ce mai face comandantul “Costa Concordia”, Francesco Schettino

Publicat 17:41 | 07 ian. 2013 // Mapamond // 1.222 vizualizări

Costa-Concordia-naufragiuFrancesco Schettino, comandantul navei “Costa Concordia”, care a eşuat acum un an în apropiere de insula Giglio, în regiunea Toscana (centru-nord), naufragiu soldat cu 32 de morţi, a declarat luni, 7 ianuarie, că îi pare rău că a fost considerat „mai rău ca Osama bin Laden”, într-un interviu acordat cotidianului torinez “La Stampa”.

„Am fost afectat în ultimul an de ceea ce s-a întâmplat pe 13 ianuarie 2012. Este vorba despre o durere sinceră, din inimă. Şi îmi pare rău că am fost prezentat ca fiind mai rău ca Osama bin Laden”, a afirmat comandantul Schettino în acest interviu.

Pachebotul “Costa Concordia”, la bordul căruia se aflau 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de pasageri, a eşuat în noaptea de 13 ianuarie 2012, în apropiere de insula Giglio, din Toscana, după ce s-a lovit de o stâncă, la aproximativ 300 de metri de ţărm. Naufragiul a cauzat 32 de victime, iar cadavrele a două persoane nu au fost încă descoperite.

Capitanul-Francesco-Schettino-Costa-ConcordiaComandantul Francesco Schettino este judecat pentru naufragiu, omucidere prin imprudenţă şi abandonarea navei, deoarece a părăsit pachebotul “Costa Concordia” înainte de încheierea operaţiunilor de evacuare a tuturor pasagerilor.

Francesco Schettino a afirmat, în cursul procesului, că „a alunecat într-o şalupă de salvare”, în timp ce evacuarea navei era în desfăşurare. În cursul acestui interviu, Schettino a mai solicitat o schimbare a regulilor în vigoare, în acest gen de situaţii.

„După naufragiul Titanicului, multe lucruri au fost revizuite. Şi noi acum ar trebui să facem acelaşi lucru, în Italia”, a declarat Schettino, numit în Peninsulă „comandantul laş”.

Duminica viitoare, la 13 ianuarie, o ceremonie va fi organizată pe insula Giglio pentru a comemora un an de la accident, eveniment la care vor participa şi familiile victimelor.

Articole despre naufragiul „Costa Concordia”

Sursa: Agerpres

 

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!