Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cercetătorii avertizează: Gonoreea nu mai poate fi tratată

Publicat 15:14 | 10 ian. 2013 // Elldorscop, Mapamond, Sănătate // 1.260 vizualizări

Gonoreea-devine-de-netratatO echipă de cercetători canadieni a anunţat că au fost identificate primele cazuri de gonoree (blenoragie) „incurabilă” înregistrate vreodată în America de Nord, informează Descopera.ro.

Cercetarea, publicată în “Journal of the American Medical Association”, a arătat că nouă din cei 133 de pacienţi internaţi cu gonoree la o clinică din Toronto continuau să sufere de această afecţiune chiar şi după ce au fost trataţi cu cefalosporine, ultima formă de antibiotice orale care mai dădea rezultate în cazul gonoreei.

Anual, milioane de oameni sunt infectaţi cu gonoree. După numărul de cazuri înregistrate, gonoreea este cea de-a doua boală cu transmitere sexuală. Pe primul loc se află infecţia Chlamydia.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) informa anterior despre cazuri de gonoree imposibil de tratat identificate în Japonia, Marea Britanie, Austria, Franţa şi Norvegia.

Întâlnită cândva predominant la marinari şi soldaţi, gonoreea a devenit tratabilă odată cu descoperirea penicilinei.
Specialiştii au atras în ultimii ani atenţia că bacteria care produce gonoreea, gonococul, a devenit rezistentă la aproape toate medicamentele utilizate în tratament, inclusiv la clasa de antibiotice numite cefalosporine, considerată până acum ultimul tratament care putea opri dezvoltarea bolii.
Oamenii de ştiinţă spun că responsabilă pentru acest fenomen este utilizarea în exces sau incorectă a antibioticelor, dar şi capacitatea uimitoare a gonococului de a se adapta.

Gonoreea poate cauza inflamaţii, infertilitate, complicaţii în timpul sarcinii. În cazuri extreme, poate duce la deces.
Copiii născuţi de mame infectate cu gonoree au 50% şanse să dezvolte infecţii oculare ce pot cauza orbirea.
Gonoreea se transmite prin contact vaginal, anal sau oral cu cineva care este deja infectat.
Folosirea prezervativelor din latex încă de la începutul contactului sexual până când nu mai există contact cu pielea poate reduce riscul de transmitere a gonoreei.
Gonoreea creşte şansele infectării cu alte microorganisme patogene, printre care şi virusul HIV.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!