Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Comportamentul corect în caz de accident rutier – recomandările MAI

Publicat 18:20 | 12 ian. 2013 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, Social // 1.430 vizualizări

Șoferii implicați în accident nu trebuie să consume alcool, medicamente cu efect halucinogen sau calmante, pentru a nu induce în eroare rezultatele expertizei medico-legale.

Gardianul.md

Gardianul.md

În cazul unui accident rutier, este important să fie reținute următoarele detalii: data și ora producerii accidentului, diverse repere pentru o mai bună localizare a locului unde s-a produs acesta (kilometrul în dreptul căruia s-a întâmplat accidentul, conform bornelor amplasate în adiacentul părții carosabile, sau denumirea străzii/ numărul imobilului, dacă acesta a avut loc în oraş).

De asemenea, este foarte important să fie reținute numerele de înmatriculare ale altor unități de transport implicate în accident, mai ales în cazul în care unul sau mai mulţi şoferi părăsesc locul accidentului.
Este recomandată și identificarea martorilor oculari, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova.

Alte recomandări ale MAI:
Sunați la 902 pentru a anunţa accidentul. Dacă nu sunt victime, iar părțile implicate în accident au ajuns la un numitor comun privind circumstanțele și vinovăția, mijloacele de transport pot fi îndepărtate de pe carosabil, iar participanții urmează a se deplasa de sine stătător la cea mai apropiată unitate de Poliţie, pentru a întocmi actele de constatare.

Dacă accidentul rutier s-a soldat cu victime, este necesar de aşteptat venirea echipajului de Poliţie, a ambulanţei şi a serviciului de descarcerare, dacă este cazul. Automobilul nu trebuie mutat de pe carosabil. Dacă e posibil, încercați să acordați victimelor primul ajutor.

După survenirea accidentului, conectați semnalul de avarie și amplasați pe carosabil triunghiul reflectorizant, pentru a da de înțeles celorlalți participanți la trafic despre imposibilitatea deplasării ulterioare a automobilului dumneavoastră.

Dacă, în calitate de participant la trafic, ați observat un accident, opriți-vă pentru a acorda primul ajutor victimelor.

Ca persoană implicată, nu părăsiți locul accidentului. Eschivarea de la fața locului a persoanei vinovate de producerea accidentului este pasibilă de pedeapsă contravențională sau penală, în dependență de gravitatea cazului.

Șoferilor implicați li se recomandă să nu consume alcool sau medicamente cu efect halucinogen, calmante, imediat după producerea accidentului, pentru a nu induce în eroare rezultatele expertizei medico-legale la alcoolemie.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!