Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cremele pentru pielea din jurul ochilor

Publicat 19:53 | 29 ian. 2013 // Accente Info, Elldorscop, Radar, Stil // 1.782 vizualizări

Crema-ochiCremele concepute special pentru zona fină din jurul ochilor au un PH ca al lacrimilor, pentru a exclude iritaţiile. Spre deosebire de cremele pentru faţă, nu conţin adaosuri de parfum şi sunt mai emoliente.

Există patru tipuri de cremă pentru pielea din jurul ochilor: hidratantă, antirid, anticearcăn şi cu efect de lifting.

Pentru a alege crema potrivită, în funcţie de vârstă şi problemă, ar trebui să cunoaştem cum acţionează asupra pielii fiecare dintre ele.

Crema hidratantă este recomandată, de regulă, pentru pielea tânără, dar este potrivită la orice vârstă în situaţiile în care simţim nevoia unui plus de confort şi hidratare. Crema hidratantă pentru conturul ochilor are o textură uşoară, catifelează, tonifică,  menţine elasticitatea pielii. Poate fi utilizată şi ca produs pentru îngrijirea buzelor. Există şi varianta „hidratantă-antirid”.

Crema antirid pentru conturul ochilor conţine substanţe care previn sau reduc ridurile fine, revitalizează pielea, accelerează reînnoirea celulară, sporesc nivelul de colagen şi aportul de oxigen. Şi acest tip de cremă pentru pielea din jurul ochilor poate fi folosit pentru buze.

Crema (poate fi şi gel sau ser) anticearcăn combate cearcănele şi pungile de sub ochi datorită unor substanţe ce favorizează o mai bună circulaţie a sângelui sau ingredienţilor cu efect anti-inflamator. Produsele anticearcăn conţin şi pigmenţi ce reflectă lumina, contribuind la camuflarea semnelor de oboseală.

Cremele (gelurile sau serurile) lifting acţionează conform următorului principiu: uscându-se, formează o peliculă subţire, întinzând pielea.
Acest produs poate soluţiona problema pleoapelor superioare căzute sau cea a ridurilor profunde. Este un tip de cremă pentru pielea matură.
Cantitatea de cremă aplicată în jurul unui ochi ar trebui să fie de mărimea unui bob de orez sau mai mică decât un bob de mazăre, în funcţie de textura produsului. Excesul de cremă poate irita ochii, mai ales în timpul somnului.

Crema se aplică prin atingeri uşoare, cu degetul inelar, dinspre nas spre tâmplă pentru pleoapa superioară şi, invers, din colţul exterior al ochiului spre cel interior (de la tâmplă spre nas) pentru pleoapa inferioară (sub ochi).
Crema nu trebuie aplicată foarte aproape de linia genelor, pentru a nu irita ochii.
Seara, crema pentru conturul ochilor ar trebui aplicată cu cel puţin 30 de minute înainte de a merge la culcare. Dacă ai folosit o cantitate prea mare de produs, este recomandat să înlături surplusul cu un tampon umezit în apă, infuzie de muşeţel sau ceai verde.

Eleonora Lisnic

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!