Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cum poţi câştiga de la Google o bursă de 50.000 de dolari şi o călătorie

Publicat 20:12 | 31 ian. 2013 // Mapamond, Şi altele... // 1.175 vizualizări

Google-bursa-concursAi între 13 şi 18 ani şi vrei să schimbi lumea? Iată cum poţi câştiga o bursă de 50.000 de dolari şi o călătorie în insulele Galapagos!

Google a lansat o competiţie ştiinţifică adresată tinerilor din întreaga lume, oferindu-le şansa de a-şi prezenta ideile cu care vor să schimbe lumea.

Competiţia ştiinţifică lansată de Google se adresează tinerilor cu vârste în 13 şi 18 ani din întreaga lume. Printre premii se numără o bursă în valoare de 50.000 de dolari şi o călătorie în insulele Galapagos, unde aveţi şansa de a vedea animale care nu mai există în niciun alt loc de pe Terra.
De asemenea, câştigătorul premiului cel mare va avea parte de o vizită unică la Google, CERN sau la LEGO.

Înscrierile proiectelor se încheie pe 30 aprilie, iar finaliştii vor avea parte de o călătorie până în campusul Google din California, unde vor fi anunţaţi câştigătorii pe 23 septembrie.

Compania americană vrea să ajute astfel la identificarea următoarei „Ada Lovelace”.
Lovelace a fost o adolescentă pasionată de matematică care a trăit în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, cunoscută astăzi mai ales pentru faptul că a scris ceea ce este considerat a fi primul program pentru un computer din istorie.

„Mulţi oameni de ştiinţă uriaşi şi-au dezvoltat curiozitatea pentru ştiinţă la o vârstă fragedă, făcând apoi descoperiri extraordinare ce au schimbat modul în care trăim”, a explicat Sam Peter, reprezentantul Google.

Printre cercetătorii ce au făcut istorie în adolescenţă se numără Louis Braille, care a inventat un alfabet pentru orbi la vârsta de 16 ani şi Alexander Graham Bell, care a efectuat experimente cu sunetele când încă era adolescent.

Printre proiectele care au câştigat ediţiile precedente ale competiţiei se numără eforturi de catalogare a ecosistemelor din apă, diagnosticarea timpurie a cancerului de sân şi un proiect ce permitea oamenilor cu pierderi de auz să asculte muzică.

Mai multe detalii despre această competiţie pot fi aflate pe site-ul Googlesciencefair.com.

Sursa: Descopera.ro

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!