Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cum va fi soluţionată situaţia locativă a lui Ilie Ilaşcu

Publicat 19:20 | 24 ian. 2013 // Mapamond, România // 990 vizualizări

Situatia-locativa-Ilie-IlascuSituaţia locativă a lui Ilie Ilaşcu va fi soluţionată prin transmiterea locuinţei de la RA-APPS în administrarea Consiliului Local al Municipiului Bucureşti, informează un comunicat al Guvernului României.

Executivul arată că această soluţie va fi aplicată pentru Ilie Ilaşcu (condamnat la moarte de regimul separatist de la Tiraspol), Valeriu Matei (fost vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova), Ion Ungureanu (fost Ministru al Culturii în Republica Moldova), Nicolae Matcaş (fost Ministru al Învăţământului în Republica Moldova), respectiv Iulia Gorea-Costin, nevoiţi să se refugieze în România ca urmare a presiunilor la care au fost supuşi în Republica Moldova. Aceştia sunt titularii unor contracte de închiriere încheiate cu RA-APPS pentru apartamente situate în blocuri de locuinţe.

Guvernul precizează că toate aceste apartamente urmează să fie vândute prin licitaţie publică, în acest sens fiind incluse în Anexa nr. 3 „Lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate în administrarea RA-APPS şi a imobilelor proprietate proprie propus în vederea vânzării” la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 101/2011 privind reglementarea condiţiilor pentru vânzarea imobilelor proprietatea privată a statului aflate în administrarea RA-APPS, a imobilelor proprietatea RA-APPS, precum şi pentru modificarea unor acte normative.

„În vederea rezolvării situaţiei locative a acestora, a fost identificată soluţia transmiterii în administrarea Municipiului Bucureşti a imobilelor aflate în proprietatea privată a statului şi administrarea RA-APPS, închiriate personalităţilor din Republica Moldova”, arată sursa citată, care menţionează că în acest sens Primăria Municipiului Bucureşti a transmis, marţi, o solicitare Guvernului României printr-o adresă.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!