Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Facebook şi-a lansat motorul de căutare în reţea

Publicat 23:49 | 16 ian. 2013 // Şi altele... // 921 vizualizări

Mark-ZuckerbergFacebook a anunţat la 15 ianuarie lansarea propriului motor de căutare, care se va limita la conţinutul publicat pe reţeaua de socializare. Prin urmare, cel puţin într-o primă etapă, acesta nu va fi un concurent serios pentru Google.

Motorul, denumit Graph Search, se va limita la căutări prin conţinutul de pe Facebook. Spre exemplu, le va permite utilizatorilor să găsească muzica sau filmele care sunt pe placul “prietenilor” lor şi au fost menţionate în postări.

Totodată, noua funcţie va integra rezultatele Bing, motorul de căutare al Microsoft, Facebook întărindu-şi astfel cooperarea cu grupul informatic, notează Agerpres, citând AFP.

Potrivit agenţiilor de presă, fondatorul şi directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a dat asigurări că motorul de căutare va respecta criteriile de confidenţialitate ale utilizatorilor.

Motorul de căutare Facebook lansat acum este o versiune limitată, “beta”, care, într-o primă fază, va fi disponibilă doar în engleză şi nu va înregistra decât o parte a materialelor de pe site.
Este o variantă de probă, pentru doar un număr de sute de mii de utilizatori din totalul de peste un miliard.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!