Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Haine şi accesorii din piele – sfaturi pentru întreţinere şi reparare

Publicat 21:45 | 11 ian. 2013 // Elldorscop, Social // 2.113 vizualizări

Metode de a prelungi viaţa garderobei:
Întreţinerea şi repararea hainelor din piele

ziarullumina.ro

ziarullumina.ro

Hainele şi accesoriile din piele dau oricui o eleganţă deosebită. Sunt practice, comode şi rezistente. Pot fi purtate ani buni dacă sunt întreţinute şi îngrijite.

Specialiştii şi meseriaşii în domeniu au o serie întreagă de recomandări în privinţa întreţinerii şi îngrijirii hainelor şi accesoriilor din piele naturală.

Pentru ca hainele de piele naturală să-şi recapete supleţea şi moliciunea, se ung cu substanţe grase, ca untura de peşte sau uleiul de ricin, iar apoi cu o cremă pe bază de glicerină. Peste o zi se şterge haina cu o cârpă moale şi se lustruieşte cu ceară specială.

Dacă v-a prins ploaia cu haina de piele, nu o aşezaţi la uscat lângă o sursă de căldură, deoarece va căpăta un aspect de scorojit, pielea întărindu-se.
Curăţarea unei astfel de haine se va face numai la curăţătorii chimice.

Vara, hainele de piele se păstrează pe umeraş, într-un loc uscat, întunecos, fără mucegaiuri şi mirosuri închise.

Repararea

Zgârieturile sunt accidente comune la obiectele din piele. Atunci când zgârietura este superficială, este suficient să acoperiţi locul cu puţină vopsea de piele pentru a o face invizibilă.

O metodă simplă pentru a remedia aceste zgârieturi este folosirea unui kit de reparare. Acest kit conţine adeziv lichid de diverse culori, autocolant pentru piele şi aplicator ce foloseşte căldura.
Se alege culoarea potrivită. Se aplică adezivul numai pe zgârietură folosind o scobitoare. Se întinde în aşa fel încât să se îmbine cu pielea. Se alege un autocolant din kit cu un aspect similar pielii deteriorate şi se aşază peste porţiunea ce trebuie reparată. Se încălzeşte autocolantul folosind aplicatorul din kit pentru a permite adezivului să se îmbine cu suprafaţa pielii. Apoi se lasă la uscat.

Pielea întoarsă este extrem de sensibilă, iar atingerea cu apa o pătează şi o întăreşte, de aceea se recomandă curăţarea chimică a unor astfel de piese de îmbrăcăminte.

Pentru reîmprospătarea porţiunilor lucioase se pot folosi următoarele procedee: se freacă cu o perie moale, care se înmoaie într-o soluţie preparată din o linguriţă bicarbonat de sodiu la un pahar cu lapte, se şterge cu o gumă de cerneală; se perie cu o periuţă de sârmă, se freacă uşor cu glaspapir mărunt.

Corneliu Ciocan
Ziarul Lumina

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!