Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Legătura dintre ceara din urechi şi transpiraţie

Publicat 23:33 | 18 ian. 2013 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.379 vizualizări
partidoalas.com

partidoalas.com

Gena ABCC11 stabileşte ce tip de ceară au persoanele în urechi – umedă sau uscată, au descoperit cercetătorii acum câţiva ani.
Detaliul surprinzător este că persoanele care au în urechi ceară de tip uscat prezintă o particularitate interesantă: în axilele lor nu se găseşte o substanţă chimică ce serveşte drept hrană pentru bacteriile care provoacă mirosul neplăcut al transpiraţiei, semnalează Descopera.ro.

Prin urmare, gena ABCC11 este factorul care determină dacă axilele sunt urât mirositoare sau nu, explică Ian Day, genetician epidemiolog în cadrul Universităţii din Bristol, coautorul unui studiu publicat în „Journal of Investigative Dermatology”.

Conform cercetătorului, doar 2% dintre europeni se numără printre persoanele care nu au gena axilelor urât mirositoare. În schimb, majoritatea persoanelor din Asia de Sud-Est şi aproape toţi coreenii prezintă acea variantă a genei care previne apariţia mirosurilor neplăcute.

Studiul menţionat, efectuat pe 6.495 de femei din Marea Britanie, a arătat că 98% dintre femei deţineau gena mirosurilor neplăcute.
Dintre acestea, 95% foloseau deodorant în mod regulat. Dintre cele 117 femei care nu produceau mirosuri neplăcute, peste 75% foloseau deodorant în fiecare zi, chiar dacă nu aveau nevoie.

Astfel, studiul atestă şi faptul că folosirea deodorantului a devenit pentru oameni un ritual necesar, la fel ca spălatul pe dinţi sau pe mâini şi că există mulţi conformişti pe lume.

Elldor.Info

 

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!