Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Marea Britanie: Adversarii politici uită de rivalităţi pentru a menţine ţara în UE

Publicat 02:39 | 31 ian. 2013 // Mapamond // 849 vizualizări
fanpop.com

fanpop.com

Politicienii britanici din diferite partide au lansat, miercuri, 30 ianuarie, o campanie pentru menţinerea Marii Britanii în interiorul Uniunii Europene, la o săptămână după discursul premierului David Cameron în care acesta a anunţat organizarea unui referendum până în 2017 cu privire la apartenenţa ţării sale la forul comunitar european, relatează Reuters şi AFP.

Doi membri ai guvernului britanic, conservatorul Kenneth Clarke şi liberal-democratul Danny Alexander, ca şi fostul ministru laburist Peter Mandelson, s-au alăturat iniţiativei „Centrul pentru influenţă britanică prin intermediul Europei”.

Acest grup şi-a exprimat, într-un comunicat de presă, intenţia de ”a combate eurofobia şi de a promova un program de reforme şi creştere ce serveşte interesului naţional britanic”.

Peter Mandelson, fost comisar european, apropiat al fostului premier Tony Blair, i-a acuzat pe eurofobi de ”minciuni şi falsă propagandă” în legătură cu avantajele apartenenţei Marii Britanii la UE.

La rândul său, Kenneth Clarke, ministru fără portofoliu, a avertizat că un vot în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană ar fi o ”eroare fatală”.

Susţinând totuşi dorinţa premierului Cameron de reformare a UE, el a subliniat că Marea Britanie dispune de o putere economică imensă graţie participării sale la o piaţă de 500 de milioane de persoane.

Agerpres

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!