Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Celebrul tablou „Libertatea conducând poporul” a fost vandalizat

Publicat 13:54 | 08 feb. 2013 // Mapamond // 1.295 vizualizări
Eugène Delacroix - La liberté guidant le peuple

Eugène Delacroix – La liberté guidant le peuple

Celebrul tablou al lui Delacroix „Libertatea conducând poporul”, simbolizând elanul revoluţionar francez, a fost victima unui act de vandalism, joi seara, 7 februarie, din partea unei vizitatoare a muzeului Luvru din Lens, unde este expusă pânza.

Cu puţin înaintea închiderii muzeului, o femeie de 28 de ani a trasat cu markerul o inscripţie în partea inferioară a tabloului.
Ea a fost imediat reţinută de un paznic şi de un vizitator, apoi predată poliţiei şi plasată în arest, a precizat muzeul, care a depus plângere.

„La o primă vedere, inscripţia, superficială, ar trebui să poată fi curăţată cu uşurinţă”, se menţionează în comunicatul muzeului. Tabloul va fi expertizat şi, în funcţie de rezultat, se va decide dacă pânza va fi deplasată sau nu pentru restaurare.

Libertatea-Eugene_Delacroix„Libertatea conducând poporul”, capodopera de mari dimensiuni pictată de Eugene Delacroix în 1830, este inspirată din zilele revoluţionare de 27, 28 şi 29 iulie ale aceluiaşi an, intrate în istorie ca „Les Trois Glorieuses”.

Tabloul este expus la Muzeul Luvru din Lens, deschis în decembrie 2012, şi care a primit deja 250.000 de vizitatori.

Sursa: Agerpres, cu referire la AFP

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!